Sirkula Sy-den på Torghjørnet, som tilbyr leie av symaskin, er godt mottatt.

Gjenbruksbutikker popper opp på Hedmarken

Gjenbruk er i vinden også på Hamar, og flere nisjebutikker har sett dagens lys.

Av Odd Henrik Vanebo

UFFs og Resirkula samarbeider på Hamar og eksponerer seg på Torghjørnet kjøpesenter med gjenbruksbutikk og ‘Resirkula Sy-den’ i samme lokale, hvor kunder kan sy om klær for gjenbruk.

I tillegg har Resirkula bokhandel og fem konseptbutikker i kretlsøpsparken.

– UFF x Resirkula er et samarbeidskonsept hvor UFF har butikk, av samme type som i Oslo, med salg av gjenbruksklær. I samme lokale har Resirkula en sy-avdeling – ‘Sy-den’ – hvor folk kan booke tid ved en systasjon. Denne delen av butikken er selvbemannet. Etter hvert vil vi tilby kurs, opplyser Maria Sætersdal Remøe, konseptutvikler for Resirkula, til Retailmagasasinet.

Torghjørnet eies og drives av Utstillingsplassen Eiendom. Hvordan er den nye kombinerte butikken mottatt av kundene, spør vi eiendomssjef Terje Kojedal:

Bokkiosken i Parkhjørnet drives som pop-up i samarbeid med IKEA.

– Vi har ikke rapportering av omsetningstall i Torghjørnet, men i følge samtaler vi har hatt med butikkene virker de godt fornøyde med besøk og omsetning etter halvannen måned. De ser at gjenbruk og bærekraft er aktuelt tema, og dette gjelder gledelig nok både de yngre og den mer voksne del av befolkningen, svarer Kojedal til Retailmagasinet.

Selvbetejent bokhandel

Resirkula har også selvbetjent bokhandel, både i kretsløpsparken og på Torghjørnet i Hamar sentrum, i tillegg til «Remarked», som er et billig-tilbud i kretsløpsparken hvor kunder kan finne varer til en meget lav pris, varer som ikke har gått til butikkene, opplyser Remøe.

Skisse av kretsløpsparken på Gålåsholmen utenfor Hamar.

Kretsløpsparken

Sirkula er et interkommunalt selskap som utfører avfallstjenesten for husholdninger på Hedmarken (Løten, Stange, Ringsaker og Hamar kommune). Remøe oplyser at Resirkula har fem konseptbutikker i kretlsøpsparken på Gålåsholmen utenfor Hamar, hvor gjenvinningsstasjon og gjenbrukshandel er knyttet sammen. Her har Resirkula fem butikker, med selvstendige drivere som baserer sitt vareutvalg på gjenstander som blir levert til gjenbruk ved gjenvinningsstasjonen, samt en kafé:

• Re:Elektro

Reparerer og selger brukt elektronikk til hjemmet. Det tilbys også reparasjoner.

Vidar Frøysaa og Hans Christian Johnson i Re:Elektro i kretsløpparken reparerer og selger brukt elektronikk til hjemmet.

• GåRetro

Møbel- og interiørbutikk med fokus på retro-stil og retroinspirert skandinavisk design. Butikken tilbyr også interiørtjenester innen boligstyling, re-design og interiørveiledning.

• Grønne Saker

En livsstilbutikk med gjenbruksprofil for alle med grønne fingre, grønne tanker og som vil få inspirasjon til hvordan dekorere hjemmet med gjenbruksartikler.

• Melkespannet kalkmaling & redesign

«Maler et strøk for miljøet!» Møbel og interiørbutikk med fokus på bonderomantisk stil og redesigner med møbler og interiørartikler med kalkmaling.

Jeanette Nielsen er ansvarlig for Melkespannet kalkmaling & redesign.

• Resport og fritid

Tilbyr et bredt utvalg av brukt sport- og fritidsutstyr, samt reparasjon- og vedlikeholdsservice av sykler.

• Bite'ti kafeteria

Inviterer til en hyggelig matpause i trivelige omgivelser.

Powered by Labrador CMS