Teknikmagasinet fortsetter sin omstilling og ønsker å få ned gjelden ytterligere. Ill.foto.
Teknikmagasinet fortsetter sin omstilling og ønsker å få ned gjelden ytterligere. Ill.foto.

Nye gjeldsforhandlinger for Teknikmagasinet

Bare ett år etter forrige runde med gjeldsforhandlinger i Teknikmagasinet, har styret vedtatt en ny. Butikkene i Norge vil ikke bli påvirket.

Publisert

Styret og eierne i Teknikmagasinet har besluttet å gå inn i en ny runde med gjeldsforhandlinger – "rekonstruktion" – melder market.se. Kjeden var gjennom den samme runden for bare ett år siden.

– Vi trenger pusterom, sier Catherine Sahlgren, toppsjefen i Teknikmagasinet i Sverige.

Norge ikke påvirket

Marie Segerberg, markedssjef og sjef for e-handel, presiserer overfor Retailmagasinet at gjeldsforhandlingene kun gjelder i Sverige.

– Den norske kjeden ligger i et eget norsk selskap og berøres ikke av "rekonstruktionen". Dessuten har våre norske butikker hatt en positiv omsetningsutvikling det seneste året, sier hun.

Omstillingen fortsetter i Sverige

Catherine Sahlgren forteller til Market at Teknikmagasinet har lykkes i å "stoppe blødningen", men at de lider av lavere kundetrafikk enn før fjorårets "rekonstruktion". Et selskap som er i en slik ordning må betale leverandørene på forskudd, for man har ikke lov til å dra på seg mer gjeld.

I tillegg har kjeden gjort investeringer som belaster likviditeten, og de sitter fast i en del leiekontrakter som de ikke kommer ut av. Sahlgren forteller at husleien utgjør en for stor del av omsetningen i endel butikker.

Framover vil Tekniskmagasinet lansere egne merkevarer, og til høsten lanseres en kundeklubb. Ulønnsomme butikker vil bli lagt ned og prosessen med å kutte kostnader skal fortsette.

Powered by Labrador CMS