INTENSJON: Resurs Bank har som intensjon å gjennomføre en grenseoverskridende fusjon med yA Bank. Illustrasjonsfoto: Yayimages.com

Resurs Bank AB vil fusjonere med yA Bank

Styret i Resurs Bank AB har som intensjon å innlede arbeidet for en fusjon med yA Bank AS gjennom en grenseoverskridende fusjon. Intensjonen er at fusjonen skal gjennomføres i løpet av 2018.

Publisert

Resurs Bank forventer at den foreslåtte fusjonen vil muliggjøre en mer effektiv utnyttelse av interne ressurser og kunnskapsoverføring, et bredere spekter av produkter under Resursmerket og optimalisering av kapital- og likviditetsutnyttelse innenfor Resurs-konsernet. Gjennomføring av fusjonen innebærer at regulatorisk kapitalkrav reduseres med 0,6 prosentpoeng på grunn av lavere bufferkrav, hvilket i absolutte tall tilsvarer MSEK 160. Samtidig styrkes kapitalforholdene med 0,3 prosentpoeng på grunn av reduksjon i valutarisiko, hvilket tilsvarer MSEK 70, skriver Resurs Bank i en pressemelding.

Gjennomføring av fusjonen er betinget av nødvendige tillatelser og samtykker. Dersom det besluttes å gjennomføre fusjonen, kommer den norske virksomheten til å drives videre gjennom en norsk filial av Resurs Bank, heter det i meldingen.

Resurs Bank er ledende innen finansieringstjenester til privatkunder og detaljhandel i Norden og tilbyr betalingsløsninger, private lån, sparekontoer, kredittkort og forsikring. I 2015 kjøpte Resurs Bank den norske nisjebanken yA Bank som tilbyr sine kunder private lån, sparekontoer, kredittkort og forsikring.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS