Søsknene og kompanjongene Ellen og Knut Bendiksen har skapt en populær nisjebutikk i Harstad som fikk et godt år i 2020.

Forlot kjeden og klarer seg utmerket – også i pandemien

Som så mange andre gikk Hjemme Hos Oss i Harstad inn i årets julehandel med nervene i høyspenn. Ville det komme en nedstengning? Ville de klare å holde god orden med avstand og trygge rammer for handel? Det gikk over all forventning.

Av Odd Henrik Vanebo

– Året som vi omtrent hadde gitt opp allerede i april, ble ved veis ende veldig bra, fastslår daglig leder Ellen Bendiksen overfor Retailmagasinet.

Hun driver butikken sammen med bror Knut, og de kan på nyåret puste lettet ut. Dette er tallenes tale:

November +26%

Desember +18,5%

Året under ett: +18%

– Hvem skulle tro det i et år med mange, mange uker ute av normal drift, spør Ellen Bendiksen retorisk.

Familiebedrift

Hun gir en rask oppsummering av butikkhistorien:

– Storgatens Glassmagasin AS, som er det juridiske navnet, ble etablert i 1958 av våre foreldre Erna og Harald Bendiksen, og har 62 år senere samme plassering på hjørnet av Storgata 5 midt i Harstad sentrum. Det er dermed en av Harstads eldste butikker.

– Men ingen kjedetilknyting?

– Vi var i over 40 år med i Tilbords, og butikken ble da drevet under markedsnavnet Tilbords Harstad. Da kjeden ble kjøpt opp og slått konkurs i 2018, valgte vi å forlate kjedefelleskapet og drive videre som lokaleid nisjebutikk under markedsnavnet Hjemme Hos Oss.

– Hjørnet vi driver på, er pappas barndomshjem. Vi er vokst opp i en familiebedrift som ble vårt andre hjem. Alt vi selger kan kundene bruke hjemme hos seg selv, og vi ønsker at alle skal føle seg «hjemme hos oss». Derav navnet, sier Ellen Bendiksen.

Ellen og Knut Bendiksen, her sammen med «en fantastisk medarbeider i mer enn 20 år», Bodil Strand.

God gammeldags service

– Vi har siden brukt tiden til å bygge et konsept vi er stolte av og som kundene har tatt veldig godt imot. Vårt mål er å by på det lille ekstra i form av et spennende og godt vareutvalg, inspirerende utstillinger, kvalitetsprodukter, masse kunnskap vi villig deler med våre kunder, godt humør og god gammeldags service. Vi jobber bevisst for å skape et vareutvalg som skiller seg ut, og hos oss skal kundene kunne finne det meste de trenger i hjemmet: kjøkkenutstyr, interiør, alt til det dekkede bord, baderomsutstyr, kaffe/te/krydder og massevis av gavetips, bare for å nevne i fleng.

Nødt til å tenke nytt

– Vi var godt i gang med prosessen med å bygge butikken opp igjen etter noen utfordrende år, da koronaen i vår kom og slo oss ut i likhet med så mange andre. Butikken ble for første gang i historien stengt helt ned i mars, og var stengt i fire uker, for så å være i halv drift i de påfølgende sju ukene. I den perioden startet vi med utkjøring av varer for å serve våre kunder etter beste evne.

– 1. juni var vi tilbake i normal drift, og har vi kunnet holde åpent siden da. Butikken er heldigvis stor, så det er mulig å holde god avstand. Dette, kombinert med spriting og vasking, har gjort det mulig å drifte noenlunde normalt.

– Det at nordmenn ferierte i eget land i sommer, ble en flott ting for mange småbutikker, og vi opplevde også en enorm støtte for å ta vare på de lokale butikkene.

Lokal alliansebygging

– Harstad Kommune, selskapet Harstad Sentrum AS og mange flere har gjort en fantastisk jobb for å tilrettelegge for god handel i utfordrende tider for næringslivet. Det setter vi umåtelig stor pris på, sier Ellen Bendiksen, som ønsker å takke alle som støtter opp om lokale bedrifter:

– Vi har klokkertro på at man kan lykkes med et godt konsept basert på gode verdier: service, kunnskap, kvalitet, et spennende vareutvalg og en butikk der kundene føler seg velkommen og ivaretatt.

– Vi er klare for å stå på videre i 2021!

Powered by Labrador CMS