På fredag kjøpte FREJA 80% av Thoresen Transport AS i Larvik. Lars Thoresen (Thoresen Transport) t.v. og Kjell-Arne Eloranta (FREJA) t.h.

FREJA kjøper Thoresen Transport

Thoresen Transport AS har pr. 1. oktober 2021 blitt solgt til FREJA Transport & Logistics AS, som er del av det internasjonale konsernet United Shipping & Trading Company (USTC) med hovedsete i Danmark.

Thoresen Transport AS forventer inneværende regnskapsår en omsetning på min. 135 MNOK.

– Siden vi grunnla selskapet, har vår ambisjon vært å skape vekst og utvide våre forretningsområder. Jeg er veldig stolt og glad for at Thoresen Transport fremover blir en del av FREJA, som vi har samarbeidet tett med gjennom de seneste 9 år i Vestfold, Buskerud og Telemark. Vi har derfor full tillit til at vår gode kultur og de sterke verdiene som har preget virksomheten, vil bli videreført til tross for at det kommer en ny stor hovedaksjonær, sier Lars Thoresen, nåværende eier i Thoresen Transport.

Thoresen Transport er et veletablert transport- og spedisjonsfirma i Larvik. Selskapet ble grunnlagt i 1982 av nåværende eier og grunnlegger, Lars Thoresen, og hans bror Knut Thoresen. Virksomheten har i dag 25 medarbeidere innen områder som nasjonal og internasjonal transport, containertransport og toll/spedisjon.

Etter oppkjøpet fortsetter Lars Thoresen som leder av Thoresen Transport, som fortsatt vil ha kontor, lager- og terminalfasiliteter på sin nåværende sentrale plassering på Larvik Havn.

Hos FREJA Transport & Logistics ser man frem til det nye samarbeidet og understreker at den stabile og gode utviklingen hos Thoresen Transport har vært viktig for oppkjøpet.

– Vi har lenge vært på utkikk etter den rette partner og da muligheten for å bli majoritetseier i Thoresen Transport var det en forholdsvis enkel beslutning å ta. Det er viktig for oss at de virksomhetene vi involverer oss i har det samme verdigrunnlaget som oss. Med dette oppkjøpet får vi mulighet til å gi kundene våre en enda bedre service gjennom høyere kvalitet og en bredere portefølje, sier Kjell-Arne Eloranta, adm. direktør i FREJA Transport & Logistics AS.

Lars Thoresen vil fortsatt beholde de resterende 20% av aksjene i Thoresen Transport. På samme måte opprettholder virksomheten navnet Thoresen Transport AS. Det betyr også at det er de samme sjåførene, kundekontaktene og bilparken som i dag - men med utvidede muligheter til fordel for den fremtidige felles kundeporteføljen.

Oppkjøpsprisen opplyses ikke. Avtalen er betinget av en godkjenning fra de relevante konkurransemyndighetene. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS