Arnt Thomassen fra Specsavers Lillehammer vant prisen Årets franchisetaker 2020.

Årets Franchisetaker er fra Specsavers

Arnt Thomassen – som eier og driver Specsavers Lillehammer – vant prisen for årets Franchisetaker på Franchisekonferansen 2020 som ble delt ut på Franchisekonferansen i ettermiddag.

Publisert

Vinneren utmerker seg gjennom klokt lederskap og strategisk fokus, sa juryen.

Thomassen har holdt på i yrket siden 1982. Han overtok som driver og butikksjef i 1986. Han valgte å gå inn i Specsavers da kjeden etablerte seg i Norge i 2005.

I sin takketale takket Thomassen både teamet sitt på Lillehammer og kjeden bak.

– Det dreier seg om kundebehandling fra A til Å. Vi jobber med lokalmarkedet vårt. Når kunden smiler, smiler vi. Da kommer kunden tilbake.

Han passet på å sende en takk til kjedeledelsen sentralt på Helsfyr.

Årlig pris

Virke og FranchiseArkitekt arrangerer på årlig basis Franchisekonferansen. Formålet med konferansen er å fremme franchising som driftsform, med hovedvekt på betydningen av å bygge opp solide, seriøse og gjensidig lønnsomme forretningskonsept. Årets konferanse ble avholdt i Virkes lokaler 4.mars. FranchiseArkitekt er et konsulentnettverk som bistår kjeder med å utvikle gode løsninger for vellykket forretningsdrift. Virke er hoved- og arbeidsgiverorganisasjon for norsk handel- og tjenesteytende næring.

Som del av konferansen deles det ut en årlig pris for Årets Franchisetaker. Valg av vinner avgjøres av en vinner sammensatt av representanter for FranchiseArkitekt og Virke.

– Specsavers bidrar godt til at det kommer nye kunder inn. De analyserer markedet og iverksetter de riktige tiltakene, sa han.

I etterkant av prisutdelingen erkjenner han overfor Retailmagasinet at franchisetakerne "av og til må svelge noen kameler". Men etterpå går de videre.

– Da konsentrerer vi oss om kundene våre. Vi er dyktige på syn.

Thomassen har fått med seg begge sine sønner i virksomheten. Den ene er utdannet optiker og har holdt på i sju år, først i butikken på Gjøvik. Den andre sønnen er retailer og startet for tre år siden.

Med én sønn som optiker og den andre som retailer er driften perfekt tilpasset Specsavers' foretrukne driftsmodell som tilsier to partnere, én optiker og én kommersiell.

For en uke siden solgte Thomassen sin butikk på Gjøvik, men beholder den hjemme på Lillehammer.

Juryens begrunnelse

Juryen begrunner sitt valg av vinner slik: «I en krevende bransje, med mange aggressive konkurrenter, og i et lokale og en by hvor det er begrensninger i hvor mye man kan vokse, har kandidaten fremhevet seg gjennom det å investere i konseptet i forkant, med den visshet/tro at kundegrunnlaget var tilstede, jobbet strategisk ut i markedet for å bygge partnerskap, som også inkluderer det å tilby spesialkompetanse innen sitt segment.

Han er en franchisetaker som tenker utenfor sine fire vegger, han går frem med et godt eksempel overfor sine medarbeidere, han har drevet lønnsomt over mange år og er konsepttro innenfor de rammene som tilbys.

Juryen

Juryen i 2020 har bestått av:

• Sven Hars (juryleder), Franchisekonsulent, FranchiseArkitekt

• Heidi M. Scheie, adm. dir., Thingfarm AS

• Fredrik M. Vegsgaard, senior rådgiver / partner, rekrutteringsselskapet Cappa

• Henrik Renner Fredriksen, advokat / partner, Advokatfirmaet SGB Storløkken

• Iman Winkelman, leder KBS, Virke

• Espen Vestli, direktør forretningsområde storkunder, Azets Insight

Powered by Labrador CMS