NY KONFERANSE: Franchisekonferansen arrangeres 7. mars.

Optimisme blant franchiseledere

En ny undersøkelse utført av Virke, viser at det store flertallet kjedeledere i franchisebedrifter har større tro på egen virksomhet enn på resten av bransjen. På Franchisekonferansen 7. mars blir hele rapporten lagt frem.

Publisert

Hele 66 % av franchisekjedene i undersøkelsen forventer en bedring i omsetningen til egen bedrift i løpet av 2018, mens bare 7 % tror på en forverring.

– Kjedene har dog større tro på egen virksomhet enn på bransjen. Andelen som tror på bedring i bransjen, er nede på 24 %, sier Knut Erik Rekdal, bransjeanalytiker i Hovedorganisasjonen Virke.

7. mars arrangerer Virke og Franchisearkitekt Nordens største møteplass for Franchisekjeder, hvor hele rapporten vil deles ut. Her vil også dyktige foredragsholdere fra inn- og utland legge frem sine fremste tips for å lykkes med franchisedrift.

Et av hovedtemaene i år er finansiering. Sven Hars, franchisekonsulent i Franchisearkitekt mener de norske bankene henger etter sine europeiske og nordiske kolleger når det gjelder holdninger til franchisedrift.

– Derfor har vi invitert svenske og engelske banker til å svare for sine vurderinger, og gi anbefalinger til det norske markedet.

– Franchisedrift er en spennende og fleksibel forretningsmodell, som er testet og utprøvd. Det er derfor på tide at norske banker skaffer seg den nødvendige kompetansen til å håndtere det voksende franchisemarkedet, avslutter Hars.

Les mer om Franchisekonferansen her

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS