Fra Party Land-butikk i Sverige. Foto: Party Land

Party Land kommer til Norge

Før jul åpner kjeden Party Land sin første butikk her til lands, i andre etasje på Gunerius i Oslo.

Publisert

Magne Lome i Masterfranchise Norway skrevet nylig avtale med Najat Mahnin som masterfranchisetaker for kjeden i Norge. Hvor fort de vil ekspandere med nye butikker etter den første på Gunerius, er usikkert.

– Men vi har til hensikt å vokse forsiktig og kontrollert, understreker Mahnin.

– Og vi vil høste erfaringer fra den første butikken og tilpasse konseptet til det norske markedet, legger Magne Lome til.

Trygge etableringer er viktigere enn høyest mulig antall.

Butikkene vil være på 100-200 m2, og kjøpesentre er den foretrukne lokaliseringen. De forteller at flere gårdeiere har vist stor interesse for konseptet.

Nr 1 på ballonger

Kjernekunden til Party Land er mødre med barn på mindre enn ti år. I butikken finner man alt som trengs til å feire bursdag eller andre markeringer. Ballonger er aller viktigste produkt. Magne Lome understreker at ballongene deres er miljøvennlige og av høyere kvalitet enn vi er vant til. Levetiden er flere uker.

– Men vi har fullt party-sortiment i butikken. Vi er en one-stop shop for party, understreker Najat Mahnin.

I dag har noen kjeder, typisk lavpris/bredt vareutvalg, et par hyllemeter med varer til bursdager. Party Land mener at de vil være mer attraktive.

Også B2B

Næringslivet er også en målgruppe for Party Land, eksempelvis hoteller, utesteder eller firmaer som skal markere et eller annet.

– I dag kjøpes en del partyvarer på nett, men når vi er etablert kan kundene kjøpe full pakke hos oss, sier masterfranchisetakeren.

Fra ett til fire land i Norden

Den første Party Land-butikken ble etablert i USA i 1984, og totalt finnes det nå 900 butikker internasjonalt. Henrik Jangvall har rettighetene for Party Land i Sverige, Danmark, Norge og Finland. I løpet av 13 år har han etablert 19 butikker i Sverige, og nå vil han utvide til de tre øvrige landene som han har rettigheter for. Første butikk i Danmark åpner i midten av november, og den første i Finland på nyåret. Altså går Party Land fra ett til fire nordiske land på få måneder.

Najat Mahnin vil være majoritetseier, mens Magne Lome vil eie en minoritetsandel i Party Land i Norge.

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS