Juryleder Frode Finsrud (t.v.) delte ut prisen Årets franchisekjede til gründerne og eierne Jan Henrik Jelsa (i midten) og William Gulliksen (t.h.) i Pizzabakeren.

Pizzabakeren ble Årets Franchisekjede

Pizzabakeren vant prisen for årets Franchisekjede på Franchisekonferansen 2022. Prisen ble delt ut på Franchisekonferansen i ettermiddag. Vinneren utmerker seg gjennom å ha sterk suksess og rask ekspansjon.

Publisert

Fem finalister, én vinner

Følgende kjeder var finalister i forbindelse med prisen for Årets Franchisekjede 2022:

• Eie Eiendomsmegling

• If Forsikring

• Kvik

• Pizzabakeren

• Specsavers

– Å vinne var fantastisk. Bare å være nominert var kjekt, sier Jan Henrik Jelsa til Retailmagasinet rett etter at han hadde mottatt prisen sammen med kompanjong William Gulliksen.

– Franchise har vært sentralt og driftsmodell helt siden starten av kjeden, poengterer han.

De to gründerne kjøpte i fjor tilbake kjeden etter å ha hatt investorer med seg siden 2007. En prosess for å selge kjeden til eksterne i 2020 og 2021 førte ikke fram.

De øvrige investorene som gründerne hadde med seg noen år, var aldri involvert i driften. Jelsa og Gulliksen sto for driften hele tiden.

– Det var et stort løft å kjøpe kjeden tilbake. Tiden vil vise om det var smart eller ikke, men foreløpig ser det bra ut, sier Jelsa.

Franchisetakere banker på døra

Noen franchisebaserte kjeder må jobbe for å finne egnede franchisetakere. Ikke så hos Pizzabakeren.

– Hos oss banker de på døra, smiler Jelsa.

For tiden har kjeden 200 restauranter, og eierne mener det er plass til 320 i Norge.

– Vi har som mål å åpne 12-15 nye hvert år, men kanskje girer vi litt opp, røper Jelsa.

Fremmer franchise

Virke og FranchiseArkitekt arrangerer Franchisekonferansen årlig. Formålet med konferansen er å fremme franchising som driftsform, med hovedvekt på betydningen av å bygge opp solide, seriøse og gjensidig lønnsomme forretningskonsepter.

Som del av konferansen deles det priser for Årets Franchisekjede og Årets Franchisetaker.

Juryens begrunnelse

Juryen begrunner sitt valg av vinner slik:

«Vinneren er en kjede som har brukt franchise som modell i mange år. De har et forretningskonsept som legger til rette for høy motivasjon og sterk eierskapsfølelse ute i enhetene. Kjeden har opplevd en ekstrem vekst, men viser også stabilitet og levedyktighet over tid. Både hos franchisegiver og franchisetakere.

Menneskene bak kjeden får gode tilbakemeldinger på at de har skapt et levedyktig konsept og sterkt merkenavn i en bransje som opplever sterk konkurranse fra både norske og internasjonale aktører. Det virker som det er meget god stemning og tilfredshet ute blant de franchisetakerne vi i juryen har snakket med. Ledelsen får også gode tilbakemeldinger på kvalitet, opplæring, tilgjengelighet og struktur.

Kjeden har et godt renomme og trenger sjelden å søke aktivt etter nye franchisetakere – Potensielle kandidater tar kontakt med dem direkte, eller jobber i organisasjonen fra før.

Prisen tildeles en kjede der gründerne nylig har kjøpt tilbake selskapet, og vil fortsette ekspansjonen både i Norge og andre land. Vi gratulerer Pizzabakeren med prisen Årets Franchisekjede.»

Juryen

Juryen i 2022 har bestått av:

• Frode Finsrud (juryleder), Managing partner, rekrutteringsselskapet Cappa

• Sven Hars, Managing Partner, FranchiseArkitekt

• Endre Storløkken, Advokatfirmaet SGB Storløkken

• Nils Vanebo, Redaktør, Retailmagasinet

• Erik Fagerlid, Konsulent

• Marit H. Evensen, Bransjedirektør Retail, Virke

Powered by Labrador CMS