Foto: mCASH

Pass på fradragsretten for donasjoner!

mCASH har, sammen med Winorg har Haug & co., lansert en integrasjonsløsning som sikrer at alt som doneres gjennom mCASH-appen – smått og stort – fanges opp og registreres for skattefradrag.

Publisert


– Det totale omfanget av små donasjoner er enormt, og mange får ikke skattefradragene de har krav på fordi enkeltsummene ikke identifiseres på giveren. At vi nå sikrer en god oversikt over dette, kommer både giverne og organisasjonene til gode, sier administrerende direktør Elisabeth Haug i mCASH.

Pass på!

Viktig å passé på: Giverne får skattefradrag på alt over 500 kroner totalt, uansett formål eller størrelse på enkeltbeløp.

Så langt i år har én av tre nordmenn gitt mer enn 500 kroner til veldedige formål. Stadig flere velger dessuten å gi utenom faste trekk og til flere ulike veldedighetsformål.

Mer til formålet

– Antallet gaver øker dersom man tilrettelegger for enkelhet og spontanitet. Andelen gaver som kommer inn via mobilløsninger, har økt i år og vil etter hvert overta for mer tradisjonelle metoder som bøsser, websider og postutsendelser, sier Ståle Sørensen i Winorg.

Den nye betalingsløsningen sørger dessuten for at donasjoner kommer raskt og effektivt fram til dem som trenger det. Løsningen er også en kostnadseffektiv innsamlingsmetode for de ulike organisasjonene.

– I og med at organisasjonens administrative kostnader synker, går også enda mer til formålet. Det er en vinn-vinn-situasjon. Det tar omtrent ett kvarter fra du donerer til beløpet er registrert til formålet – uten noen form for manuell håndtering, sier Sørensen.

(Pressemelding)

SKATTEFRADRAG

• Skattytere kan kreve fradrag i skattepliktig inntekt for pengegaver gitt til visse frivillige organisasjoner, tros- og livssynssamfunn.

• Gaven må utgjøre til sammen minst 500 kroner.

• Fradrag i skattepliktig inntekt kan gis til både næringsdrivende og privatpersoner.

• For at en gave til en organisasjon skal være fradragsberettiget for giver, må mottaker av gaven være godkjent av likningsmyndighetene, og organisasjonen må rapportere gavebeløpet til Skattedirektoratet.

Powered by Labrador CMS