Enkelte kosmetiske produkter er ‘farlig avfall’ og må håndteres som det. (Foto: KICKS)

KICKS med mer bærekraft

I fjor vår lanserte KICKS et bærekraftinitiativ sammen med Stockholm Vatten och Avlopp. Brukte skjønnhetsprodukter kan sendes til utvalgte KICKS-butikker. Nå står Göteborg for tur, og kjeden planlegger å utvide innsamlingen av farlig kosmetisk avfall til Norge og Finland i neste omgang.

Publisert

Over et år har mer enn to tonn kosmetisk avfall blitt samlet inn i Stockholm. Initiativet har vakt stor interesse blant kunder og landets kommuner, der flere har gått med i prosjektet. Nå åpnes et annet kommunalt samarbeid med Göteborg som gjør det mulig å levere inn kosmetisk avfall til KICKS-butikkene i Göteborg.

Klassifisert som farlig avfall

De fleste vet at batterier, malingrester og lysstofflamper skal sendes til kommunenes stasjoner for innsamling av farlig avfall. Kunnskapen om at rester av visse typer skjønnhetsprodukter også er klassifisert som farlig avfall, er lavere. Disse innbefatter for eksempel neglelakk, hårfjerningsmidler, hår- og bruningsfarge, parfymer og spraybokser. Disse produktene skal verken helles i toalettet eller leveres som vanlig søppel.

Innbyggerne i Göteborg slipper å ta seg til en miljøstasjon eller resirkuleringssenter, men levere inn kosmetisk avfall i utvalgte KICKS-butikker i Göteborg fra og med i dag.

Vil øke kunnskapen

– Vi vil fortsette å øke lunnskapen om brukte skjønnhetsprodukter klassifisert som farlig avfall og som derfor ikke skal kastes sammen med vanlig avfall, og vi ønsker å gjøre livet enklere ved å tilby muligheten til å levere inn dette kosmetiske avfallet til våre butikker. Vi er veldig glade for at vi sammen med vår nye partner, Göteborgs Stad Kretslopp och vatten, kan gjøre det lettere for gøteborgere for å oppnå denne forenklingen på en miljøvennlig måte, sier Åsa Fredriksson Jedeskog, bærekraftspesialist og leder for prosjektet på Kicks.

KICKS bærekraftinitiativ et prioritert område

KICKSs ulike bærekraftinitiativer er en prioritert del av virksomheten for å bidra til et mer bærekraftig samfunn, både sosialt og miljømessig.

– KICKS bærekraftinitiativ, med fokus på miljø og helse, er et prioritery område for selskapet. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle dem med det mål at de skal vokse. Her ser vi også forbi vår egen verdikjede og dens innflytelsesområder: Hvordan vi kan jobbe på den beste måten for å redusere de negative avtrykkene og styrke de gode, sier Freddy Sobin, administrerende direktør i KICKS.

(Pressmelding)

KICKS

er Nordens ledende skjønnhetskjede og tilbyr et omfattende konsept innen sminke, duft, hudpleie og hårpleie. Med godt trente skjønnhetseksperter i 250 butikker i Sverige, Norge og Finland og en moderne omnikanalløsning hvor fysisk butikk og e-handel er integrert, tilbyr KICKS personlig og inspirerende skjønnhetspleie og rundt 25.000 produkter fordelt på 300 merker.

KICKS har flaggskipbutikker i Gøteborg, Oslo og Malmø og inngår i Axel Johnson-konsernet.

Powered by Labrador CMS