Eirik Fuglestad har solgt 2/3 av aksjene i Strikkemekka til Europris, men beholder 1/3 og fortsetter som daglig leder.
Eirik Fuglestad har solgt 2/3 av aksjene i Strikkemekka til Europris, men beholder 1/3 og fortsetter som daglig leder.

Europris kjøper 2/3 av Strikkemekka – ett år etter at de kjøpte 2/3 av Lekekassen

Europris kjøper 67 prosent av Strikkemekka Holding AS for 88,4 millioner kroner. Selskapet består blant annet av nettbutikken Strikkemekka.no, som etter lansering i 2017 raskt ble Norges nest største nettbutikk i sitt segment.

Det melder Europris i en pressemelding.

Ikke første oppkjøp: For ganske nøyaktig et år siden kjøpte Europris 2/3 av Lekekassen.

Strikkemekka fører en rekke ulike garn fra kjente merkevarer samt deres eget garnmerke, i tillegg til at de har et stort utvalg av egenutviklede oppskrifter for populære strikkeprodukter. Strikkemekka.no hadde i 2021 en omsetning på 153 MNOK, og salgsveksten har fortsatt i år.

Gruppen driver også nettbutikken Designhandel.no, som selger spesialdesignede kopper, servise og småinteriør. Designhandel ble lansert i Norge sommeren 2019, og entret det svenske markedet i november 2020. Nettbutikken omsatte for 27 MNOK i 2021.

Konsernsjef Espen Eldal i Europris sier i en uttalelse:

– Vi er veldig fornøyde med at Strikkemekka og Designhandel nå blir en del av vår satsning på Pure Play plattformer innen netthandelen. Dette er et suksessfullt selskap med en ambisiøs og inspirerende leder, som vi gleder oss til å få om bord. Selskapet og garn kategorien er en god match for Europris, og vi ser for oss å kunne samarbeide om både innkjøp av varer og tjenester, og utvikling av gode e-handelsløsninger for kundene. Europris selger garn og tilbehør i sine butikker mens Strikkemekka gir kundene inspirasjon gjennom egen designede strikkepakker med strikkeoppskrifter, tilbehør og garn. Sammen kan vi gi kundene en enda bedre handleopplevelse.

Eirik Fuglestad forblir daglig leder og eier de resterende 33 prosent av selskapets aksjer.

Eirik Fuglestad, grunnlegger og daglig leder av Strikkemekka Holding AS, kommenterer:

– Vi ser frem til å bli en del av Europris-familien. Vi synes kulturen, måten de jobber på og hvordan de investerer i kategorivinnere i ulike segmenter innen e-handel, er svært spennende. Vi er sikre på at dette er riktig langsiktig partner for oss. Vi gleder oss til å fortsette reisen og veksten i Norge og i utlandet.

Powered by Labrador CMS