Adm.dir. Pål Wibe - til venste på bildet - får det travelt med å åpne nye butikker.
Adm.dir. Pål Wibe - til venste på bildet - får det travelt med å åpne nye butikker. 

Skrur opp etableringstakten

Europris skrur opp etableringshastigheten og åpner 24 butikker i løpet av to år. Kjeden klarer å åpne syv flere butikker enn forventet neste år.

Publisert


Europris-sjef Pål Wibe mener det er tilfeldigheter som spiller inn når kjeden nå klarer å åpne flere butikker enn forventet.

– Vi har noen kriterier for nye butikker som skal oppfylles. Vi merker stor pågang fra gårdeiere som vil gi oss gode betingelser. Økningen i nye butikker er således ikke bevisst strategi fra vår side, men en konsekvens av at stadig flere vil ha inn slike konsepter inn i retailparker og kjøpesentere, sier Wibe til DN.

Europris planlegger nå å åpne 11 nye butikker i 2016 og stenge en, men de vil åpne 13 butikker i 2017, skriver Europris i selskapet kvartalsrapport torsdag.

For 2016 er dette én butikk mindre enn det som ble rapportert i forbindelse med andrekvartalsrapporten, og skyldes at byggingen i en av butikkene er forsinket. Europris vil kun åpne én butikk til i 2016, på Grasmyr i Bamble kommune, Telemark, i god tid før jul.

”Ledelsen mener pipeline av nye butikker for 2017 er sunn og noe bedre enn ventet,” skriver selskapet.

(Kilde: Dagens Næringsliv/dn.no)

Powered by Labrador CMS