Etablerer proffsenter på Vige i Kristiansand

Nylig åpnet tidligere Montér Vige som Optimera proffsenter Kristiansand. Proffsenteret er trolig det første stormarkedet for byggevarer i landet som er forbeholdt proffkunder.

Publisert
– Det er stort for oss overfor kundene på Sørlandet å kunne stille med det som mest sannsynlig er byggebransjen sitt første stormarked for proffkunder. Samtidig er sammenhengen dette er satt inn i her i regionen enda større og mer spennende. Alt handler om å bidra til å redusere totalkostnadene ved bygging gjennom forenkling og effektivisering, sier regiondirektør Øyvind Holberg.

- Lønnsomhet er mer enn bare lave priser


Optimera har de siste årene utvidet sitt spekter til å bli tjenesteleverandør i tillegg til vareleverandør. Forskjellen kommer til syne i kompetanseleveransene i selskapets byggevarehus og proffsenter, men også gjennom kundeløsninger og servicetjenester som utvidede logistikkløsninger, automatisk levering av myndighetspålagt produktdokumentasjon (FDV), byggtekniske tjenester og produksjon av bygningselementer. Proffsenteret i Kristiansand blir på cirka 3000 kvadratmeter, fordelt på innebutikk og utebutikk. Utebutikk-begrepet henspeiler på et varesortiment som vanligvis står under åpen himmel. Men ved Optimera proffsenter Kristiansand kan kundene kjøre bilen inn, gjennom trelasthallen og handle under tak. Man etablerer dessuten Optimeras første nye storsatsning på dør og vinduer, med Kristiansands største dør- og vindusutstilling.

- Med rundt 200 forskjellige dører utstilt vil det ikke være mange som slår oss i resten av landet på denne produktkategorien. I tillegg vil kundene kunne se og teste forskjellige tekniske løsninger. Alt fra forskjell i U-verdi på vinduer til lyddemping i forskjellige dørløsninger – på en helt ny og spennende måte sier Øyvind Holberg.

Sosialt treffsted


Mange byggmester- og håndverkerfirmaer er små. Medarbeiderne jobber dessuten på ulike steder. Derfor blir proffsenteret på Vige også et viktig faglig og sosialt treffsted. En selvbetjent kafé med komfyr, kjøleskap og kaffemaskin står til disposisjon for kundene. Optimera sitt tidligere kombinerte proffsenter og distribusjonsanlegg, 100 meter unna, blir nå kun distribusjonsanlegg. I tillegg er et eget mursenter under etablering samme sted. Atle Pedersen kommer fra National Oilwell for å lede proffsenteret. Siv Heggelund fra den forrige proffavdelingen har blitt leder for Optimera Proff Sør, som organiserer den oppsøkende salgs- og servicevirksomheten til selskapet.
Powered by Labrador CMS