Slår seg sammen: Stefan Lebrot, CEO Elon Group, og Asle Bjerkebakke, CEO Euronics Norge. (Foto: ELON/Euronics)
Slår seg sammen: Stefan Lebrot, CEO Elon Group, og Asle Bjerkebakke, CEO Euronics Norge. (Foto: ELON/Euronics)

Euronics blir ELON

For å skape et mer enhetlig og sterkt varemerke vil alle Euronics-butikker i Norge skifte navn til ELON fra 1. januar 2019. Samtidig presenteres et nytt nordisk samarbeid, som vil effektivisere alle kjedens innkjøp.

Publisert

Dette kommer til å gi betydelig effekt på selskapets posisjon i det norske markedet. Euronics danner et innkjøpssamarbeid sammen med islandske Heimilistæki, finske Veikon Kone, danske Hvidt og Frit, og svenske ELON Group, som målt i antall butikker vil være størst i Norden innen segmentet hjemmeelektronikk, heter det i en pressemelding.

‘Vesentlig styrket posisjon’

– Med det nye nordiske samarbeidet får vi en vesentlig styrket posisjon med tanke på å oppnå bedre innkjøpsbetingelser. Dette vil komme alle våre kunder til gode, sier Asle Bjerkebakke i Euronics Norge.

Bakgrunnen for navneskiftet er å skape et tydelig varemerke i flere nordiske markeder, som i Norge og Sverige. Et felles navn skaper også kostnadsfordeler som kan komme de norske konsumentene til gode.

Fra og med nå vil alle de fem nordiske samarbeidspartnerne kanalisere innkjøpene sine gjennom ELON Group.

‘Uslåelige stordriftsfordeler’

– ELON/Euronics har en viktig rolle i det norske markedet og er akkurat som oss, veldig fokusert på å hele tiden øke kundeverdien, sier Stefan Lebrot, konsernsjef i ELON Group. – Dette samarbeidet gir ELON/Euronics uslåelige stordriftsfordeler, samtidig som de kan fortsette å jobbe enda nærmere det lokale markedet og kundene, slik de har gjort med suksess gjennom flere år.

Alle samarbeidsavtaler er signert og koordineringen av innkjøpsprosessene er påbegynt, slik at det kan skape umiddelbare effekter for kundene i de respektive markedene. I ELON/Euronics ser vi frem til å presentere alle fordelene for kundene allerede i løpet av 2019.

– Denne typen samarbeid gir oss best mulige forutsetninger for en god fremtidig utvikling, sier Asle Bjerkebakke i Euronics Norge.

Største forhandlernett i Norden

Det nordiske samarbeidet innebærer at gruppen kommer til å ha det største forhandlernettet i Norden, bestående av 483 butikker. Disse representeres i Sverige av butikkjeden ELON, i Danmark av Hvidt og Frit, i Island av Heimilistæki, i Finland av Veikon Kone og i Norge av Euronics. Alle samarbeidspartnerne kommer til å gjøre sine innkjøp gjennom ELON Group.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS