Gjennom bruktsalg gir Elkjøp produktene nytt liv, noe som kommer både kunden, miljøet og Elkjøp til gode. Sirkulærøkonomi i praksis.
Gjennom bruktsalg gir Elkjøp produktene nytt liv, noe som kommer både kunden, miljøet og Elkjøp til gode. Sirkulærøkonomi i praksis.

Elkjøp lanserer salg av brukte smarttelefoner – tar opp kampen med finn.no

Elkjøp lanserer salg av brukte smarttelefoner i alle nordiske markeder, og planene for brukte nettbrett og PCer ligger klare.

Publisert

I en undersøkelse fra Deloitte sier 14% at de kjøper sin nye telefon brukt. Markedet er forventet å doble seg innen 2028.

portrett av Fredrik Tønnesen, blå dressjakke hvit skjorte.
Fredrik Tønnesen er konsernsjef i Elkjøp Nordic.

– Vi er ikke først, men ambisjonen er å bli størst, og å bli like førende på brukt elektronikk som på ny. Etterspørselen etter brukte varer øker som følge av økt bevissthet rundt pris og bærekraft, og vi ser et stort markedspotensial. Vi tilbyr allerede brukte hvitevarer, og i et femårs perspektiv er målet at 10% av vår nordiske omsetning kommer fra bruktsalg, innbytte- og reparasjonstjenester, sier Fredrik Tønnesen, konsernsjef for Elkjøp i Norden.

Tryggere og enklere

Vi handler stadig mer brukt og i andre kanaler enn i tradisjonsrik varehandel. Brukttrendene sprer seg nå til alle produktkategorier, også elektronikk. Per i dag er det størst tilbud og flest transaksjoner i det private bruktmarkedet, fra person til person, gjennom plattformer som finn.no og Tise. Det vil Elkjøp utfordre.

– En brukt smarttelefon koster fortsatt mange penger, og handler du av en privatperson har du ingen garanti for hva du får. Vi er sikre på at nøkkelen til å lykkes er at enda flere tør å kjøpe brukt, og Elkjøp vil tilby sikkerheten som ligger i å handle med markedslederen innen elektronikk. Alle våre telefoner er grundig tømt, reparert, kvalitetssjekket og kommer med to års garanti. Å kjøpe brukt er like enkelt som å kjøpe et nytt produkt hos oss, dette gjør brukthandel litt tryggere og enklere, forklarer Tønnesen.

Nytt liv

For Elkjøp er satsningen et viktig steg i retning av en mer sirkulær forretningsmodell.

– Som markedsleder har Elkjøp et stort ansvar, og vi jobber daglig med å gjøre det lettere for kundene våre å ta mer bærekraftige valg – ved å fremme produkter med lang levetid, og å tilby tjenester for reparasjon, ombruk og resirkulering. Skal det hele bli bærekraftig må vi på sikt også tjene penger på dette. Gjennom bruktsalg gir vi produktene nytt liv, som kommer både kunden, miljøet og oss til gode – som jo er sirkulærøkonomi i praksis, avslutter Tønnesen.

Powered by Labrador CMS