Innhold fra annonsør

Elevo Norge: Slik endret strømforbruket seg under karantenen

Da Norge stengte ned 12. mars 2020, så vi en umiddelbar endring i strømforbruket. Strømtoppen som er typisk for morgenen flyttet seg med en time, mens forbruket i løpet av dagen ble høyere og forbruket om natten gikk ned.

Publisert

– Totalt sett er mengden brukt strøm omtrent den samme, men vi ser at vanene i bruksmønsteret har endret seg litt, sier styreleder i ELEVO Norge, Marcus Frost.

Hjemmekontor endrer strømforbruket

ELEVO Norge

ELEVO Norge er et norsk strømselskap som leverer fornybar energi til en rimelig pris. Navnet ELEVO står for “EL Evolusjon”. Målet er å bli det klare valget for en pris- og miljøbevisst kunde.

Da Norge stengte ned og de fleste satt på hjemmekontor, endret strømforbruket seg over hele landet. I og med at de fleste slapp reisevei til skole og jobb og kunne styre sin egen arbeidsdag, flyttet både morgenen og strømforbruket seg en time frem.

Statistikk over strøm og vaner hos ELEVO Norge viser at forbruket holdt seg jevnt høyt utover dagen. Dette henger trolig sammen med at klesvasken ble tatt oftere på dagtid, kaffetrakteren ble brukt mer enn normalt og diverse utstyr sto til lading på dagtid. Samtidig registrerte ELEVO Norge en nedgang i lading av elbil.

Mot kvelden gikk derimot strømforbruket noe ned, sammenlignet med det normale bruksmønsteret. Dette henger selvfølgelig sammen med at store deler av forbruket ble flyttet til dagtid, en tid da folk vanligvis ikke oppholder seg hjemme.

Nedgang for næringsbygg

ELEVO Norge har spesialisert seg på bedriftskunder, og det var spesielt i næringsbygg at de registrerte den største endringen. Det var ingen overraskelse. De fleste nordmenn flyttet kontoret fra arbeidsplassen og hjem til seg selv, og da gikk forbruket på kontoret naturlig nok ned.

Kontorlokaler, skoler, offentlige bygninger og kulturarenaer brukte alle mindre strøm enn normalt.

– Vi har sett en endring i strømforbruket for både næringsbygg og privatboliger, men forbruket er som vanlig først og fremst avhengig av temperaturen utendørs, forteller Marcus Frost i ELEVO Norge.

Det er storforbrukerne i industri som forbruker aller mest strøm, og i Norge har industrien stort sett gått som normalt. Her har det ikke vært noen tydelig tendens, og forbruket har verken økt eller blitt redusert. Til sammenligning sank strømforbruket i Kina med flere titalls prosent, noe som først og fremst hang sammen med stans i industri og produksjon.

Rekordbillig strøm i år

2020 har vært et usedvanlig billig strømår i Norge. Vinteren var våt og mild, noe som fylte vannmagasinene til bredden. Ettersom den verste kulden uteble, var det også jevnt over lavere etterspørsel etter strøm. Dette presset prisene ned.

I tillegg til dette ble den kinesiske oljeproduksjonen påvirket av utbruddet av Covid-19, noe som ledet til priskrig mellom Saudi-Arabia og Russland. Alt dette sendte oljeprisene til et rekordlavt nivå internasjonalt, og følgelig også norske strømregninger.

ELEVO Norge er en miljøvennlig bedrift og har tidligere delt sine beste råd til å spare strøm. ELEVO Norge selger kun fornybar strøm fra rene kilder, til bedrifts- og privatkunder over hele landet.

Be om et godt strømtilbud fra ELEVO Norge du også

Powered by Labrador CMS