Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Årets julegavetrend: Mer teknologi – mindre leker

Julegaver på nett er blitt en naturlig del av nordmenns juleforberedelser. En klar trend er mindre leker og mer teknologi under juletreet.

Publisert

Det skriver Komplett i en pressemelding.

– Barn og unge ønsker seg ikke lenger så mange leker, men heller teknologi de både kan leke med og bruke til å lage og konsumere medieinnhold, sier kommersiell direktør Lene Iren Oen i Komplett.

– I år har vi for eksempel droner på listen for første gang, mens actionkameraet GoPro har blitt en klassiker på ønskelisten. Dette er leketøy for både barn og voksne, sier Oen.

– Nordmenn er kvalitetsbevisste når de handler julegaver, sier Lene Iren Oen. (Foto: Komplett Group)

Endring i medievaner og fritid

Netthandel gjør julehandelen enklere, også for de som lurer på hva de skal kjøpe til venner og familie. Som Norges største netthandelsaktør har Komplett god oversikt over hva nordmenn ønsker seg under treet i 2017.

– Vi ser at våre kunder setter pris på å kunne handle i ro og mak i en travel førjulstid. Spill, lyd og bilde er sikre vinnere, og vi tror dette reflekterer en endring i nordmenns medievaner og fritid. Vi har sett en trend over tid at nordmenn vil ha kjente merkevarer, og da helst nyeste utgave. I år tror vi mange vil kjøpe den nyeste modellen av Bose QC35 II hodetelefoner i julegave, sier Oen.

Lek og kvalitet

I tillegg til spillklassikerne, har Komplett tro på at mange ønsker seg de nyeste smarttelefonene fra Samsung og Apple, tett fulgt av medietilbehør for lyd og bilde.

– Dette er produkter som treffer både de som vil leke seg, og de som vil ha kvalitetsutstyr når de konsumerer eller produserer lyd og bilde. Nordmenn er kvalitetsbevisste når de handler julegaver, sier Lene Iren Oen.

Her er Kompletts liste over årets julegaver de tror vil slå an i 2017:

1. Nintendo Switch – Super Mario Edition

2. FIFA 18

3. Samsung Galaxy S8

4. Apple iPhone

5. Apple TV 4K

6. Bose QC35 (trådløs hodetelefon)

7. GoPro HERO6

8. Sonos One (smarthøyttaler for musikkstrømming)

9. DJI Mavic Pro drone

10. Google Wifi

11. Intono Dab

12. Svive gamingstol

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS