Stefan Lebrot og Anneli Sjöstedt har funnet tonen.
Stefan Lebrot og Anneli Sjöstedt har funnet tonen.

‘Nordens største innen forbrukerelektronikk’

Elon Group og Electra Gruppen inngår et varemerkesamarbeid og danner Nordens største faghandelskjede innen forbrukerelektronikk.

Publisert

Elon og Electra går sammen under ett felles varemerke Elon og Elon Ljud & Bild, og danner Nordens største faghandelskjede med fokus på forbrukerelektronikk.

Tiårsavtale

Den nye samarbeidsavtalen har varighet på 10 år og innebærer ingen eierforandringer mellom selskapene. Nå samles de to selskapenes styrker innen hvitevarer og øvrig forbrukerelektronikk og på nettet kommer partene til å operere felles under varemerket ww.elon.se. Samarbeidet innebærer at nærmere 100 Audio Video-butikker bytter navn til Elon Ljud & Bild og de butikkene som inngår i kjeden Digital Butikerna blir tilbudt å inngå i det nye konseptet. Sammen med Elons nåværende butikker i Norge og Sverige innebærer det at kjeden vil få et nettverk på over 500 utsalgssteder.

‘En ledende butikk-konstellasjon’

– Sammen skaper vi en ledende butikk-konstellasjon innen hvitevarer og forbrukerelektronikk i Norden med flere butikker og større produktbredde enn våre konkurrenter, sier Stefan Lebrot, adm.dir. og konsernsjef i Elon. – Det innebærer en bedre tilgjengelighet og kjøpsopplevelse for våre kunder gjennom sentral effektivitet og sterk lokal tilstedeværelse.

Sømløse kundetilbud

– Dette samarbeidet treffer godt med tanke på varehandelens utvikling. Vi kommer til å styrke vårt tilbud og skape større volum og samarbeid innen vareforsyning og markedsføring. Utviklingen innen våre produktområder, som gå alt mer i retning av smartere produkter, gjør at vi skaper forutsetninger for sømløse kundetilbud til det smarte hjemmet, enten det er smarte hvitevarer eller smart hjemmeelektronikk. I fjor kjøpte vi møbelkjeden EM Home og det utvidede samarbeidet med Elon harmoniserer vel med vårt fokus på produkter og tjenester i og rundt hjemmet, sier Anneli Sjöstedt, adm.dir. i Electra.

Delt ansvar

I den nye konstellasjonen har Elon ansvaret for innkjøp og distribusjon av hvitevarer til butikk, samt elon.se, mens Electra har tilsvarende ansvar for øvrig forbrukerelektronikk.

Samarbeidsavtalen innebærer att selskapenes eksisterende butikker får tilbud om å være med i både Elon og Elon Ljud & Bild, slik at de kan tilby fullsortiment.

Nye muligheter

– Samarbeidet skaper nye muligheter for begge selskapene og for alle butikkene, sier Anneli Sjöstedt hos Electra. – Det gjør at vi kommer til å kunne beholde, utvikle og rekruttere landets beste handlere og entreprenører for å møte de krav konsumenten har til en moderne handelsplass,

– Sammen får vi fantastiske distribusjonsmuligheter og en dekningsgrad som skaper forutsetninger for enda bedre kundeopplevelser, tjenester og service i både de fysiske butikkene og på nettet, sier Stefan Lebrot i Elon. – Og det skjer på et perfekt tidspunkt, siden Elon akkurat nå gjennomfører en større endring av vårt tilbud og visuelle identitet, som et ledd i vår videre reise.

(Pressemelding)

Om Elon Group

Elon-konsernet er en nordisk allianse som eies og drives av egne medlemmer og handlere i Sverige og Norge. Konsernet inngikk i løpet av 2018 partnerskap med detaljhandelskjeder i fem nordiske land – Elon i Sverige og Norge, Heimilistaeki på Island, Hvidt & Fridt i Danmark og Veikon Kone i Finland. Med flere enn 500 butikker i Norden er Elon konsernet alltid nært sine kunder.

 

Om Electra Gruppen

Electra Gruppen utvikler og driver konsept for butikk kjeder med frittstående handlere og skal være en fleksibel logistikkpartner, som tilbyr avanserte IT- og logistikkløsninger. Electra Gruppen ble grunnlagt i 1949 av familien Lissinger, som ett handelsforetak innen radiobransjen. Selskapet har sitt hovedkontor og største del av sin virksomhet i Kalmar. Selskapets aksje (ELEC) er børsnotert på Stockholmsbörsen Nasdaq OMX, Small Cap.

Gjennom forretningsområdet Electra Logistikk & IT, kombineres lager- og distribusjonstjenester for tredje part. Electra støtter kundenes forretningsprosesser med utvikling og drift av moderne IT- og webløsninger.

Powered by Labrador CMS