Cater AS' anlegg på Lierskogen (Foto: Cater AS)
Cater AS' anlegg på Lierskogen (Foto: Cater AS)

Skal levere mat med el-lastebil

Barnehager og storkjøkken i Asker og Bærum kan snart få maten levert av en elektrisk lastebil. Det er storkjøkkengrossisten Cater AS som skal kutte utslippene med støtte fra Enova.

Publisert

– Kravene fra kundene er i endring, og teknologien har kommet lenger. Det gjør at vi har valgt å starte med en gradvis overgang til en grønnere bilpark. Så langt har vi kjøpt to lastebiler som går på biogass. De får vi levert i høst. Nå har vi i tillegg fått støtte fra Enova til investering i en el-lastebil, opplyser daglig leder Bjørn Garder i Cater AS i en pressemelding.

Elbilen som grossisten i Drammen har bestilt er en liten lastebil (5,2 tonn) med kjøle- og fryseskap. Bilen skal transportere matvarer til storkjøkken, barnehager og lignende, primært i Asker og Bærum, ifølge pressemeldingen.

– Dette er bare begynnelsen

Enova støtter bilkjøpet med i overkant av 400 000 kroner.

– Tidligere i år etablerte vi et eget støttetilbud for innkjøp av utslippsfrie biler i næringslivet for å bygge dette markedet. Elektrifisering er et av de viktigste tiltakene for å kutte de store utslippene fra bilparken, og målet vårt er en tilsvarende utvikling i proffmarkedet som vi har sett hos privatbilistene, sier markedssjef Ole Aksel Sivertsen i Enova.

Enova-markedssjefen tror mange bedrifter vil følge nøye med på det Cater gjør:

– Caters elektriske lastebil er bare starten. Selskapet har sett at batterikapasiteten nå har blitt god nok til at selv distribusjonsbiler med kjøle- og frysevarer kan kjøre med et normalt driftsmønster. Store deler av norsk næringsliv har biler i denne størrelsen, og gode erfaringer hos Cater bør kunne overbevise mange som så langt har trodd at batteridrift er en umulighet.

En dyr investering foreløpig

Erfaringene blir viktige også for Cater selv:

– Hvordan kjøretøyene fungerer i praktisk bruk, blir avgjørende for den videre utskiftingen av bilparken vår. Det er foreløpig dyrt å investere i miljøvennlige distribusjonskjøretøy. El-lastebiler er det et svært begrenset utvalg av, og prisene er mye høyere enn for dieseldrevne kjøretøy. Selv med støtten fra Enova utgjør bilkjøpet en betydelig merkostnad for oss, sier Garder i Cater.

(Pressemelding)

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Du kan abonnere på retailmagasinet.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Cater AS leverer mat til små og store kunder på Østlandet. Selskapet samlokaliserer fram mot første halvår 2018 virksomheten og flytter avdelingene i Mjøndalen, Mysen og Kongsvinger til et nytt anlegg på Lierskogen.
Cater AS distribuerer med egne biler, og ved det nye hovedlageret blir det klargjort for lading av den nye el-lastebilen, som etter planen leveres vinteren 2018.

(Kilde: Enova)

Powered by Labrador CMS