– Vi møter iblant utfordringer i forkant av våre etableringer, på tross av at innbyggerne vil ha et Biltema-varehus som skaper arbeidsplasser og bedrer handelstilbudet i regionene, sier Egil Iversen, daglig leder i Biltema Norge AS. Foto: Rolf M. W. Sæther

Biltema vil eie varehusene selv

Biltema har i dag kunngjort at de vil eie varehusene selv, også i Norge. Derfor danner de et nytt eiendomsselskap, og målet er ‘betydelig bedre butikker’.

Publisert

Biltema øker ekspansjonstakten. For å koordinere dette utvikler de eiendomsselskapet Biltema Real Estate, skriver de i en pressemelding

Biltema har for tiden 140 varehus i Norden, og flere er planlagt. Strategien er å kjøpe tomten, bygge med høyeste kvalitet og så eie og forvalte varehusene på best mulig måte.

Får betydelig bedre butikker

Erik Heiberg er daglig leder i Biltema Real Estate Norway AS.

– Kundene og personalet får betydelig bedre varehus om vi bygger og eier dem selv, sier Erik Heiberg, daglig leder i Biltema Real Estate Norway AS.

I dag eier Biltema Real Estate et flertall av alle varehusene. Det innebærer at selskapet selv sitter på totalt 800.000 kvadratmeter, og ytterligere 200.000 kvm er under bygging eller planlagt i årene som kommer. Det er et viktig delmål å komme opp i én million kvadratmeter, noe som vil gjøre Biltema til en stor eiendomsaktør i Norden.

Finansieringen skjer 100 prosent med egenkapital fra Biltemas overskudd – altså uten lån:

– Vi vil ikke være i hendene på banker eller andre eksterne som steller med finansiering. Det er et grunnprinsipp for hele Biltema-gruppen, understreker Heiberg.

Det nye eiendomsfirmaet kommer nå til å øke tempoet på utbyggingen av nye varehus:

– Vi møter iblant utfordringer i forkant av våre etableringer, på tross av at innbyggerne vil ha et Biltema-varehus som skaper arbeidsplasser og bedrer handelstilbudet i regionene, sier Egil Iversen, daglig leder i Biltema Norge AS.

Om Biltema

Biltema tilbyr et bredt varesirtiment innen bil/mc, båt, fritid, hjem, kontor/teknikk, bygg, bilpleie og verktøy.

Totalt markedsfører Biltema mer enn 19.000 varelinjer.

Biltema er etablert i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Powered by Labrador CMS