Her bygges Nordens største e-handelslager. (Foto: Jollyroom)

Nordens største e-handelslager i Göteborg

E-handelsselskapet Jollyroom har nok en gang inngått en avtale med eiendomsselskapet Castellum om et nytt e-handelslageret i Hisingen Logistikpark i Göteborgs Hamn på 56 000 kvm, som dermed blir Nordens største i sitt slag.

Publisert

E-handelsaktøren Jollyroom har i løpet av de siste årene vokst sterkt i barn- og babysegmentet på nettet i Norden. I fjor passerte selskapet 1 milliard i omsetning, og i 2018 regner man med å passere 1,5 milliarder, før man vil overstige 2 milliardergrensen i 2019. E-handlerens kraftige tilvekst, krever løpende investeringer og tilpasninger til større volum, og i løpet av høsten har nyhetene om nyåpnede lager og logistikksatsinger vært hyppige, skriver selskapet i en pressemelding.

Nylig kunne barn- og babyaktøren melde at de hadde inngått en avtale med Castellum, for et nybygd lager på 20 400 kvm, i Göteborgs havn. I dag kom nyheten om at de to aktørene har inngått enda en avtale, denne gangen for et nybygg på 35 650 kvm, i direkte tilknytning til allerede eksisterende lagerbyggene.

56 000 kvm lager

I direkte tilknytning til Jollyrooms nybygde lager i Göteborgs havn, har nå startskuddet gått for byggingen av nok et kjempelager til barn- og babyaktøren. Den nye eiendommen kommer til å ha en lagerplass på 36 500 kvm. Sammen med den allerede eksisterende eiendommen, vil e-handleren ha en total lagerkapasitet på 56 000 kvm i Hisingen Logitsikpark, Göteborg Hamn.

Det finnes ikke lokaler i Göteborgsområdet som er store nok for oss. Derfor må vi ta saken i egne hender og, sammen med våre eiendomspartnere, bygge eiendommer som kan bære den kraftige tilveksten vår. Dette kommer til å bli det største lageret hittil, og vil også være et av de største byggeprosjektene som gjennomføres i Norden i 2019, sier Ola Sauar, adm.dir. og majoritetseier av Jollyroom.
Det nye komplekset vil være i full drift i løpet av andre kvartal i 2020.

Nordens største e-handelslager

Partneren i avtalen er en av Sveriges største eiendomsbesittere, Castellum.

– Takket være vår omfattende logistikkportefølje, har vi muligheten til å være en del av Jollyrooms fantastiske tilvekst. Jollyrooms samlede etablering i Hisingen Logstikpark, innebærer at de leier Nordens største e-handelslager av Castellum i Göteborg, sier Mariette Hilmersson, adm.dir. Region Väst i Castellum.

Miljøbygning

Akkurat som de andre bygningene, kommer den nye bygningen også til å miljøsertifiseres, med en ambisjon om å nå miljøbygg sølv. Miljøbygning er et miljøsertifiseringssystem fra svenske bygg- og myndighetsregler, og svensk byggepraksis.

– Vårt nye anlegg er konstruert for å oppfylle kriterier for blant annet energiforbruk, luftkvalitet, fuktsikkerhet og arbeidsmiljø. Vi er stolte av å kunne flytte inn i en bygning som er optimal for både medarbeidere og miljø, sier Cecilia Olsson, logistikksjef for Jollyroom.

Sentraliserer lagervirksomheten

I løpet av høsten har Jollyroom inngått avtaler for fem bygninger, i området Gøtöteborg havn, noe som betyr en total lagerkapasitet på 86 500 kvm. Ifølge e-handleren er dette et steg i en langsiktig plan om å sentralisere hele logistikkvirksomheten.

– Ved å sentralisere logistikkvirksomheten vår, vil vi minimere antallet interne transporter, noe som sparer både tid og miljø. Vi som logistikkorganisasjon, vil dessuten kunne effektivisere mange ledd ved å styre hele vareflyten sentralt. Summa summarum, fører sentraliseringen til økt effektivitet, kostnadsbesparelser, og et forbedret servicetilbud for våre kunder, avslutter Olsson.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS