Luftskip-lageret skal kunne fly mellom forkjellige byer og levere varer ved hjelp av droner. (Illustrasjonen er ikke av det omtalte luftskipet. Foto: yayimages.com)

Walmart med flyvende lager

Walmart har søkt om patent på et flyvende lager. Lageret skal konstrueres som et luftskip, og leveransene fra det skal skje med droner.

Publisert

Lageret, som skal betjene flere droner samtidig, er tenkt å sveve i en høyde på 300 meter, og skal kunne forflytte seg for å gjøre leveransetiden til kunden kortere. Det vil effektivisere leveransene uavhengig av trafikken på bakkeplan, skriver bloomberg.com.

Luftskiplageret blir ubemannet og skal dirigeres via en fjernkontroll fra bakkeplan.

Walmarts patentsøknad kommer noen år etter at Amazon søkte og fikk patent på en lignende løsning, og gjør at Walmart tar opp kampen om netthandelkundene med Amazon. Samtidig begir Amazon seg inn på Walmarts banehalvdel med sitt kjøp av Whole Foods Market.

Les mer om Walmarts droneplaner på bloomberg.com

Retailmagasinet kommer ut åtte ganger i året, og dekker ulike aspekter av fag- og detaljhandelen, uavhengig av varesortiment. Vi gir deg nyheter, fagartikler og case som bidrar til inspirasjon og verdifull innsikt i en bransje som er i stadig utvikling.

Se hva vi skriver om her

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller hele bladet

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS