REMA 1000 og Designit mottar DOGA-merket. (Foto: Sverre Chr. Jarild / Design og arkitektur Norge)

Får pris for Æ-opplæring

I løpet av 16 korte timer ble 11.000 ansatte hos REMA 1000 i all hemmelighet opplært i Æ-appen. Nå får dagligvarekjeden utmerkelsen DOGA-merket.

Publisert

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon for andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Prestisjefull pris

Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

– Det er virkelig gledelig å se at en såpass stor og etablert aktør som REMA 1000 bruker tjenestedesign for å skape bedre opplevelser både for medarbeidere og kunder. Jeg er sikker på at vi vil se mange flere slike prosjekter i fremtiden, sier han.

Fra ‘Hæ?’ til Æ på 16 timer

Hvordan får du 11 000 mennesker til å ikke bare lære seg et nytt system på 16 timer, men også elske det og anbefale det til andre? Dette var utfordringen REMA 1000 og Designit sto overfor da appen Æ skulle lanseres.

Juryen imponert

Juryen er imponert over resultatet, ikke minst hvordan alt ble holdt hemmelig helt opp mot lanseringen:

«Kravet om hemmelighold gjorde denne oppgaven svært krevende, både med tanke på helheten i løsningen og presisjonen i de enkelte prosessene og tiltakene. 11 000 ansatte er jo, kort sagt, 11 000 potensielle feilkilder. Så at de har greid å gjennomføre en så tvers gjennom helhetlig prosess, på så kort tid og med så gode resultater, er intet mindre enn en stor bragd,» står det i jurykjennelsen.

(Pressemelding)

Innovativ design og arkitektur

DOGA-merket, som tidligere het Merket for god design, deles ut årlig til norske arkitektur- og designprosjekter i forbindelse med DOGA-dagen. Utmerkelsen løfter fram virksomheter og utøvere som har samarbeidet om innovative prosjekter der design og arkitektur skaper samfunns-, miljømessige eller økonomiske verdier.

Årets DOGA-dagen har fått navnet «Stay Human», og byr foruten overrekkelse av utmerkelser og hederspris på et sterkt faglig program. Blant annet vil den anerkjente designeren Michael Bierut fra USA snakke om hvordan design kan redde verden, mens utviklingssjef på Træna, Moa Bjørnson, og en visjonær gründer og sauebonde på Stokkøya, Roar Svenning, skal diskutere hva store byer kan lære av små steder.

DOGA er stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet og en del av regjeringens virkemiddelapparat for økt innovasjon. DOGA er en pådriver for bærekraftig verdiskaping gjennom design og arkitektur og legger til rette for samarbeid mellom utøvere og virksomheter, eksperimentering med nye løsninger og formidling av innsikt og læring. 

Powered by Labrador CMS