Rasmus Figenschou: – Netthandelen øker, og kundene ønsker raskere og sikrere betalingsmåter. (Foto: Stig B. Fiksdal)

DNB og PayPal samarbeider

DNB og PayPal skal samarbeide for å gjøre betaling enda enklere og mer oversiktlig for kundene.

Publisert

DNB skriver at mange av deres kunder allerede benytter PayPal, spesielt på internasjonale betalinger hvor deres løsning er den mest foretrukne.

Hensikten med samarbeidet er å gjøre det lettere for DNBs over to millioner personkunder å bruke Pay Pals betalingsløsning. Samarbeidsavtalen ble offentliggjort i går på Future Banking som arrangeres i regi av IKT Norge og Finans Norge.

Konserndirektør for New Business i DNB, Rasmus Figenschou, sier at DNB hver dag jobber for å gjøre betaling enklere for kundene.

– Netthandelen øker, og kundene ønsker raskere og sikrere betalingsmåter. PayPal er den globale lederen i online betalingstransaksjoner, og denne samarbeidsavtalen gir oss en plattform for å kunne forbedre DNB-kundenes digitale betalingsopplevelse, mener han.

– Planen er å utvikle flere nye funksjoner som vil gjøre det enklere for DNB-kunder å administrere PayPal-kontoen sin i bankens mobilbank. Funksjonene skal også gjøre det lettere for kundene å bruke bankens tjenester i Pay Pals digitale lommebok online eller i app, forklarer Figenschou.

PayPal i ny mobilbank

Det betyr blant annet at Pay Pals kontooversikt etter hvert vil bli tilgjengelig også i DNBs nye mobilbank. Kundene vil der kunne legge til kortene sine i Pay Pals lommebok. Dermed vil de lettere kunne velge den betalingsmåten de ønsker å benytte.

Leder for digital utvikling i Personmarked i DNB, Øyvind Westby Brekke, sier at dette dermed er et skritt i riktig retning for at DNBs nye mobilbank skal bli den foretrukne hverdagsbanken. – Det er ambisjonen vår, sier han.

Sikkerhet høyeste prioritet

Sikkerhet har høyeste prioritet når DNB utvikler nye tjenester, og DNB og PayPal vil sammen kunne optimalisere arbeidet med å sikre transaksjoner og beskytte kunder mot svindel.

Leder av Global Core Payments i PayPal, visepresident Jim Magats, ser frem til å skulle samarbeide med DNB.

– Vi har mer enn 1 million aktive PayPal-kontoer i Norge. Mange av disse PayPal-kundene er også DNB-kunder. Derfor det det fornuftig for DNB og PayPal å jobbe sammen fordi vi da kan gjøre betaling enda enklere for kundene våre.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS