I år er pakkevolumet høyere enn noensinne.

Posten leverte to millioner pakker i forrige uke

Black Friday har gitt høye pakkevolumer også tidligere, men i år slås alle rekorder.

Publisert

Også de to ukene før rekorduken leverte Posten godt over en million pakker.

- Koronasituasjonen har ført til en vekst i netthandelspakket på 40 prosent i år. Den siste tiden har økningen eskalert. Noen dager har den vært på over hundre prosent, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Også i Sverige og Danmark leverer Posten gjennom merkevaren Bring stadig flere sendinger. For første gang håndterer konsernet over en halv million pakker daglig i Norden.

- I uken vi er inne i vil strømmen av pakker som ble handlet på Black Friday og Cyber Monday komme inn i vårt system. Deretter starter juletrafikken for fullt. Det er ingen grunn til å tro at rekordtallene ikke vil fortsette, mener pressesjefen.

I år leveres en mye større andel av pakkene rett hjem. Det norske folk har oppdaget fordelene med å få sendingen i postkassen, på døren, innenfor døren eller satt på et avtalt sted ved hjemmet.

- Det er ekstra hyggelig at vi i disse tider har hatt muligheten til å ansette 600 ekstra personer for å ta unna rekord-veksten. Over hele landet har vi styrket kapasiteten på terminaler og med nye sjåfører, sier Kenneth Tjønndal Pettersen.

Powered by Labrador CMS