Ill. foto: Zalando
Ill. foto: Zalando

Zalando skal håndtere frakt for andre

Sammen med Adidas tester nå Zalando frakt for eksterne. Målet er å kunne levere multikanal-tjenester til sine partnere og å tilby samme dag-levering i flere områder.

Publisert

I begynnelsen av august startet Zalando en pilot sammen med sin partner Adidas i Frankrike. Piloten skal vare mellom seks og tolv måneder og innebærer å teste fulfillment av ordre som bestilles utenfor Zalandos nettbutikk.

Kunden bestiller hos Adidas (på adidas.fr), men får levering fra Zalando.

Dette er første gang Zalando håndterer slike eksterne ordrer, og er første skritt for senere å kunne tilby multikanal-tjenester til sine ZFS-partnere (Zalando Fulfillment Solutions). Zalando har over 100 merkevarepartnere i 14 land som benytter seg av ZFS og distribuerer deler av sitt vareutvalg til Zalandos lagre.

Samme dag-levering

Kunder forventer som kjent stadig raskere levering. Merkevareeiere opplever at kundene ønsker levering i flere kanaler og i flere land. Varer må derfor distribueres til flere lokasjoner.

Ill.: Zalando
Ill.: Zalando

Adidas' kunder i Paris får levert sine varer innenfor et tidsvindu på to timer enten samme ettermiddag eller neste dag. Varene kommer fra Zalandos fulfillment-senter i Moissy-Cramayel sørøst for Paris. Varene leveres i nøytrale pakker uten Zalandos logo.

Adidas og Zalando har vært partere i flere år, så det er ikke tilfeldig av det er de to som sammen kjører denne piloten.

Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfillment i Zalando, uttaler:

– Testen er et viktig skritt for vår plattformstrategi. Vi er svært glade for igjen å kunne forene krefter med vår langvarige partner Adidas for å teste en spennende tilnærming hvor vi skaper synergier til glede for våre kunder. Adidas' kunder opplever raskere levering, og Zalandos kunder nyter godt av at piloten lar oss utvide vår samme dag-levering til nye områder.

Powered by Labrador CMS