Raoul Wijgergangs  (Foto: Disruptive Technologies)
Raoul Wijgergangs (Foto: Disruptive Technologies)

Disruptive Technologies får ny toppsjef

Raoul Wijgergangs er utnevnt til ny administrerende direktør i Disruptive Technologies.

Publisert

Det skjer etter at Erik Fossum Færevaag, gründer og administrerende direktør i den norske startupen som har utviklet verdens minste trådløse sensor, i dag annonserte at han ønsker å overføre ledelsen av selskapet til en person med sterkere internasjonal og kommersiell erfaring. Wijgergangs er tidligere Vice President/General Manager av IoT Business Unit for Smart-Home & Consumer i Silicon Labs.

Må nå fokusere på vekst

– Teamet i Disruptive har utviklet en eksepsjonell løsning og lansert den på markedet. Nå må vi fokusere på vekst, bygge et sterkt partnerprogram, samt jobbe enda tettere med kundene våre. Det er nettopp det vi har ansatt Raoul for å gjøre, sier styreformann OJ Winge.

En solid historie bak seg

– Raoul har en solid historie bak seg som leder og utvikler av IoT industrien. Han er en pioner innenfor «smarte hjem»-markedet, der han utviklet et produkt og skapte en helt ny industri. Hans visjon for hvordan vi kan skape vekst i vårt marked, og for hvordan vi kan bygge fantastiske løsninger sammen med våre partnere og kunder, er akkurat hva vi trenger for å lykkes videre, sier Erik Fossum Færevaag.

20 års internasjonal ledererfaring

Raoul Wijgergangs har over 20 års lederfaring og har ledet ulike selskaper i Nederland, Sør-Afrika, USA, og sist i Danmark. Han har bygget opp sterke organisasjoner og oppnådd svært gode resultater. I April 2018 solgte han selskapet Z-Wave til Silicon Labs for $240M. Selv startet han i Z-Wave, som nå er standardløsningen for IoT i smarte hjem, i 2004 da det ennå var et start-up.

Befinner seg i krysningspunkt

– Disruptive Technologies befinner seg i et krysningspunkt hvor selskapet har muligheten til å levere en helt unik løsning til organisasjoner i mange industrier, hjelpe mennesker og organisasjoner til å ta bedre, tryggere og bærekraftige beslutninger, for å ivareta sine ressurser og verdier på best mulig måte. Det er ikke noe annet land enn Norge, et av verdens mest bærekraftige land, hvor dette kan drives bedre fra. Jeg gleder meg til å flytte hit, til å bli kjent med nordmenn og til å lære en ny kultur.

– Jeg er stolt over å få lede Disruptive Technologies inn i fremtiden. Erik har gjort en suveren jobb. Han har utviklet produksjonskapasitet på en måte som gjør at vi kan skalere raskt. Takket være hans visjon har vi nå en sterk posisjon i markedet. Vi forventer høy vekst de neste årene. Disruptive tilbyr meg en sjelden mulighet som et start-up på vei over i neste fase. Jeg ser frem til å begynne der, og lede organisasjonen videre, sier Raoul Wijgergangs.

Fossum Færevaag fortsetter i styret

Gründer Erik Fossum Færevaag vil fortsette både i styret og i selskapet, der han skal fokusere på teknologiutviklin: – Erik har inspirert de beste ingeniørene, designerne og utviklerne og oppnådd noe ingen trodde var mulig. Hans kompromissløse innstilling er grunnen til at Disruptive har den ledende posisjonen de har med kunder og partnere i dag, sier styreformann OJ Winge.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS