– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer, sier Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort til Dinero.no. (Foto: Dinero.no)

Diners Club legger ned i Norden

Neste år legger verdens første kredittkort ned i Norden på grunn av høy konkurranse og lav etterspørsel, men Diners Clubs reisekonto vil fungere som før.

Publisert

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer, sier Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort til Dinero.no.

Verdens første kredittkort

Diners Club er kjent som verdens første kredittkort, og ble etablert i 1950 som følge av at en forretningsmann glemte kontantene sine under en klientmiddag. Løsningen var å betale med et pappkort og en signatur. Dermed så Diners Club dagens lys.

I Norge har banken utstedt rundt 200 000 kredittkort. Sammenlagt i Norden er det utstedt rundt en halv million kort.

Fra og med 31. mai neste år legges kortet dødt i Danmark, Sverige, Finland og Norge, de nordiske landene SEB Kort utsteder kortene i.

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sier Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort, som distribuerer kortene, til Dinero.no.

Tilbyr alternativt kort

På Diners Clubs norske hjemmeside heter det at selskapet i takt med «forandringer og økt konkurranse i markedet» ser seg nødt til å legge ned sin virksomhet i Norden.

SEB vil ikke kommentere ovenfor Dinero.no om det er konkurransen med betalingsnettverk som Visa og MasterCard spesifikt som hindrer Diners Club å fortsette fra og med mai 2019. SEB fastholder at kredittkortet SAS EuroBonus MasterCard er et godt alternativ til Diners Club-kortet.

– Det vil ikke være mulig å fornye kortene etter dette, og derfor tilbyr vi et MasterCard-kort for de kundene som ønsker det. Internasjonale Diners Club- og Discover-kort vil fortsatt bli akseptert i Norden.

Hvordan påvirker det kortets reiseforsikring for de som bestiller reiser like før kortet utløper?

– Reiseforsikringen vil fortsatt gjelde så lenge reisen er betalt innen denne datoen, forutsatt at reisen er betalt med et Diners Club-kort som er aktivt inntil 31. mai 2019.

Reisekonto fungerer som før

SEB Kort tilbyr i tillegg til kredittkort også reisekonto gjennom Diners Club. Reisekontoen brukes til å gi oversikt over reisekostnader i forbindelse med forretningsreiser, og gir inntil 50 dagers rentefri kreditt. Tjenesten vil fremdeles være operativ når kredittkortet avvikles.

– Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid med Diners Club International om vår reisekonto-løsning, og håper at våre eksisterende Diners Club-kortkunder ønsker å fortsette sitt samarbeid med et annet kortprodukt hos oss, sier Ruud Johnsen.

(Pressemelding)

Forbrukerportalen Dinero™ 

tilbyr tester og dyptgående artikler innen privatøkonomi, med hovedfokus på betalingskort, kredittkort, forbrukslån og forsikring. Dinero eies av Fagweb AS.

Powered by Labrador CMS