Digitale nøkler kan være nyttig i last mile delivery.

Unloc henter 25 millioner i ny kapital

Unloc henter inn 25 millioner kroner fra investorer og håper på internasjonal vekst for sine digitale nøkler.

Publisert

— Vi rakk så vidt å annonsere at vi skulle hente kapital før vi ble nedringt av investorer som ville kjøpe aksjer for svimlende 100 millioner kroner! Det var helt absurd! Vi forstår at vi er inne på noe virkelig stort og meningsfylt når vi ikke behøver å be investorer om penger. Vi er veldig ydmyke for situasjonen samtidig som det bekrefter at vi gjør noe riktig. I denne omgang aksepterte vi 25 millioner kroner. Selskapet trenger både disse pengene og mye mer fremover for å lykkes. Vi skal digitalisere verdens nøkler, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.

I fjor hentet de inn 6,9 millioner i emisjon.

Strategiske investorer

Unloc har allerede selskaper som OBOS og Schibsted på kundelisten. Begge går nå inn på eiersiden av selskapet som på et år har vokst fra fem til 18 ansatte. I tillegg fikk Unloc med seg den internasjonale investoren Axel Johnson, som blant annet investerte 177 millioner kroner i Otovo i november. I porteføljen til Axel Johnson finnes også Axfoods – et av Sveriges ledende selskaper innenfor dagligvare – Dustin, en forhandler av IT-produkter – og RCO, et av Nordens største selskaper innenfor nøkkelfri adgangskontroll.

— Vi får en solid validering når en så profesjonell og renommert investor som Axel Johnson velger å investere i Unloc. Vi skal gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør. Og det samme ønsker Axel Johnson. De har en dyp innsikt i netthandel, hjemlevering, trygghet og sikkerhet, og de forstår at digitale nøkler kan bidra til å radikalt effektivisere mobilitet i hele verden. De skal hjelpe Unloc med internasjonal vekst de neste årene, og det blir uhyre interessant! Jeg er så stolt av at teamet lykkes med å få ut potensialet i løsningen vår. Det er på høy tid å digitalisere nøklene, sier Riise.

Kris Riise er gründer og daglig leder i Unloc.

— Novax er Axel Johnsons investeringsselskap som fokuserer på små og mellomstore bedrifter. Teknisk sikkerhet og adgangskontroll er et viktig fokusområde for oss hvor vi også ser en enorm vekst og etterspørsel. Vi leter etter de beste selskapene i Europa, og vi syns umiddelbart at Unloc hadde noe virkelig spennende på gang! Vi ble imponert av å se hva teamet i Unloc har oppnådd på kort tid. Vi valgte derfor å investere i selskapet, og håper å kunne være en god støttespiller for vekst i reisen videre, sier Joakim Skarborg, daglig leder i Novax.

Kunder inn på eiersiden

Schibsted var en av Unloc sine første kunder, og i to år har de samarbeidet om å effektivisere logistikk og distribusjon av varer. Schibsted signaliserer nå at de har sterk tro på digitale nøkler, og investerer to millioner kroner i selskapet.

— Vi er imponert over den jobben Unloc har gjort så langt, og responsen i den siste emisjonen understreker at vi er langt fra alene om å synes det. Vi ser på det som en styrke at vi allerede har samarbeidet med Unloc på konkrete prosjekter i lang tid. Det gir begge parter en gjensidig verdifull innsikt i både team og selskap. Nå gleder oss til å være med på den videre veksten, sier Rune Røsten, leder for Schibsteds venture-investeringer i Norge.

– Vi kan bidra med kompetanse innen et logistikkmarked som er i stor endring. Her er det åpenbare synergier mellom Unloc sin løsning og Schibsteds distribusjonsvirksomhet. Vi har en sterk posisjon innen ‘last mile delivery’ i dag, men for å kunne videreføre den posisjonen vil det å etablere en infrastruktur for digitale låser være en viktig nøkkel, sier Røsten. Vi tror også at vår øvrige erfaring fra å akselerere gründerselskaper vil være til nytte for Unloc.

OBOS-nøkkelen

OBOS lanserte Nordens største satsing på digitale nøkler i august i fjor. Satsingen ble døpt OBOS-nøkkelen, og idéen er at digitale nøkler vil gjøre hverdagen enklere for OBOS sine kunder og beboere. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj uttalte at Unloc skal benyttes på 80 prosent av deres 244 000 forvaltede boliger innen fem år. OBOS har allerede investert fem millioner kroner i Unloc. Nå investerer de ytterligere to millioner kroner samtidig som de bistår selskapet med en rådgiver i styret.

— OBOS ser at overgangen til digitale nøkler pågår for fullt, og kundene våre etterspør dette. Vi satser på Unloc sin løsning som er elegant og forenkler hverdagen til både styret, beboere og leverandører. OBOS er glade for å investere i et team og et selskap vi har sterk tro på, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS.

— Investorene våre deler vår visjon om en fremtid med mer frihet og åpner dører. Ingen av våre aksjonærer har solgt noen aksjer, og alle følger oss videre. Industrielle samarbeid er ekstremt viktig for oss, og derfor var det et avgjørende kriterium da vi vurderte investorene. I tillegg valgte vi investorer som har riktig nettverk og kompetanse, slik at de kan åpne enorme ekspansjonsmuligheter for oss. Det er så enormt motiverende og betryggende å ha disse kompetente menneskene med oss i vekstfasen vi nå beveger oss inn i. Vi er sammen på en helt unik reise som bare så vidt har begynt. Investorene våre forstår at potensialet er enormt, men at denne industrien ikke blir bygget på et blunk. De tenker langsiktig — gjerne 10, 20 og 30 år fremover. Med sånne stayere på laget kan vi skape noe virkelig verdifullt som skalerer over hele kloden, sier Riise.

Powered by Labrador CMS