Budene kan med et sveip på mobilen åpne døren til oppgangen, og trygt levere aviser og varer på dørmatta hos kundene.

Schibsted samarbeider med Unloc om digitale nøkler

Digitale nøkler skal løse problemet med hjemlevering av varer.

Publisert

Gjennom datterselskapet Distribution Innovation AS inngikk Schibsted i fjor et kommersielt samarbeid med Unloc. Da startet et prosjekt for bruk av digitale nøkler ved hjemlevering av varer – uten at kundene må være til stede. Målet med prosjektet var å bekrefte om digitale nøkler vil effektivisere logistikk, forbedre mobilitet i byer, og gjøre hjemlevering av varer mer fleksibel for folk.

Nøkkelknippet på mobilen

Det hele gjøres mulig av at nøkkelknippet flyttes over på mobilen.

– Nå er pilotprosjektet avsluttet, og tilbakemeldingene har vært slående positive, sier gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise.

Helthjem-budene mottar automatisk digitale nøkler skreddersydd i sin rutebok på mobilen. Dermed kan de – med et enkelt sveip – åpne døren til oppgangen, og trygt levere aviser og varer på dørmatta hos kundene. De fysiske nøklene erstattes med mobilen.

Samarbeid med OBOS

Unloc lanserte også denne uken et samarbeid med OBOS, Norges største boligbyggelag og boligforvalter. OBOS forvalter 234.000 boliger, og konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj har satt som mål at 80 prosent av alle boliger forvaltet av OBOS skal bruke Unloc-løsningen i løpet av fem år.

Unloc har utviklet en løsning som skal gjøre det like enkelt å dele en nøkkel som å sende en tekstmelding. Med kun et par tastetrykk skal man kunne slippe inn blomsterbudet, vaskehjelpen eller en fra husholdningen som har glemt nøkkelen.

– Du velger selv om du sender en engangsnøkkel eller en digital nøkkel som kan brukes flere ganger. Med digital nøkkeldeling sparer alle tid. Tid som kan brukes på det som virkelig betyr noe, sier Riise.

"Vipps for nøkler"

Schibsted blir med på å finansiere utrulling av infrastruktur — nemlig digitale låser. Schibsted skal ikke eie infrastrukturen. Sammen med Unloc skal de muliggjøre bruk av digitale nøkler for alle aktører i verden.

– Det er svært få som har og vet om digitale nøkler i dag, men det ser vi at endrer seg ekstremt raskt nå. Paradigmeskiftet kan sammenliknes med hvordan det var før og etter Vipps. Det var ikke mulig for Vipps å bygge noe før bankene åpnet opp sin infrastruktur.

Men nå kan alle sende penger til hverandre, uavhengig av hvilken bankforbindelse man har. Unloc er i så måte som Vipps — for nøkler, sier Riise.

Powered by Labrador CMS