Mer bærekraftig denim fra Lindex

Lindex legger ned store ressurser for å produsere sine klær på en bærekraftig måte. Denimproduskjonen er spesielt viktig. Med kolleksjonen Better Denim lanserer kjeden bærekraftige denimplagg hvor vannforbruk og miljø og arbeidsmiljøbelastningene ved innfarging og øvrig produksjon er betydelig redusert.

Publisert

I dag er nesten 90 prosent av denimsortimentet til Lindex farget med den reneste indigofargen som finnes på markedet. Det er bedre for miljøet og for menneskene som jobber i produksjonen. Renere denimproduksjon er meget viktig for Lindex, og målet er at 80 prosent av alle prosesser skal være mer bærekraftige innen 2020.

Vil redusere miljøpåvirkningen

– Vi jobber med å redusere miljøpåvirkningen i alle deler av denimproduksjonen, fra fiber til ferdig produkt. Vi er stolte over at vi har tatt dette store steget i fargeprosessen, som står for en stor del av påvirkningen på fabrikkarbeiderne og miljøet. Vi vil fortsette denimreisen vår, og vi har mange spennende prosjekter i vente, sier Anna-Karin Dahlberg, Production Sustainability Manager i Lindex.

Nesten 90 prosent av Lindex sitt denimsortiment er farget med DyStar Indigo Vat 40 % Solution, en indigofarge som er den reneste på markedet. Å benytte DyStar Indigo Vat 40 % Solution er bedre for menneskene som jobber i produksjonen og for miljøet. Fargeprosessen gir en mindre miljøpåvirkning ettersom den sparer vann, energi og kjemikalier. Indigofargen er flytende, noe som eliminerer alt støv i produksjonen. Prosessen foregår i et lukket system, som gjør at fabrikkarbeiderne merkbart får en redusert kontakt med kjemikalier.

– Vi er meget stolte over at vi har implementert produksjonsprosesser med lav miljøpåvirkning for hovedandelen av våre denimprodukter. Dette er et stort steg mot målet vårt om at 80 prosent av alle våre plagg skal produseres på mer bærekraftige måter innen 2020, sier Anna-Karin Dahlberg.

Gjennomført bærekraftige

Noen av Better Denim-plaggene er gjennomført bærekraftige. De er laget i økologisk bomull, har bærekraftige detaljer og er fremstilt på vann-, energi- og kjemikaliebesparende måter. De helt bærekraftige denimproduktene vil ha etiketter laget i resirkulert papir, som festes med økologisk bomullssnor. Alle jeans med 5 lommer får størrelsen printet i bukselinningen for å spare papiret som ville gått med til å lage etikettene. Noen av denimunderdelene gjøres mer bærekraftige ved at detaljer som glidelåser, knapper, nagler og merker er bærekraftige.

Første oppsirkulerte produk

Til Better Denim-kampanjen introduserer Lindex dessuten sitt aller første oppsirkulerte produkt – en sko som er laget av brukt denim. Alle delene i skoen er bærekraftige og denimstoffet er samlet inn via flyten av brukte klær som leveres til gjenbruk og resirkulering i svenske Lindex-butikker. Disse tekstilene er videre håndtert av den svenske second hand-organisasjonen Myrorna. Denimskoen er laget i samarbeid mellom Lindex, Myrorna og Fair Unlimited.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS