Illustrasjonsfoto: Rusta
Illustrasjonsfoto: Rusta

Rusta starter selvstendige e-handelsselskap

Rusta ekspanderer, nå også ved å starte to uavhengige e-handelsselskaper under det heleide datterselskapet Homeshop Ventures: Ciqola Carpets som er en skandinavisk mattespesialist, og Happy Angler som er nordisk spesialist på fiskeutstyr.

Publisert

Homeshop Ventures er et uavhengig selskap innen Rusta-konsernet og eies 100 prosent av Rusta AB. Tidligere i år ble Per Wennerström utnevnt til sjef for den nye virksomheten.

Per Wennerström
Per Wennerström

Happy Angler

Matten Zara (Foto: Ragnar Ómarsson)
Matten Zara (Foto: Ragnar Ómarsson)

Et av selskapene er Happy Angler – en ledende distributør av fiskeutstyr på nett. Happy Angler ble ervervet i forbindelse med oppkjøpet av den finske varehuskjeden Hong Kong i 2018. Selskapet har et stort utvalg av fiskeutstyr med salg i over 40 land. Finland, Sverige og Russland er i dag hovedmarkeder.

Ciqola tepper

Det andre selskapet i porteføljen er e-handelsselskapet Ciqola Carpets. Selskapet er en matteekspert hvor den eneste salgskanalen er digital. Utvalget er bredt og inkluderer håndknyttede og moderne tepper samt eksklusivt utvalgte vintage tepper. Sortimentet er nøye kuratert for å passe skandinavisk innredning.

Homeshop Ventures

Göran Westerberg
Göran Westerberg

– Homeshop Ventures er et selvstendig selskap innen Rusta-konsernet og virksomheten står på egne bein. Uavhengighet setter oss i stand til å handle hurtig, slik at vi kan oppnå resultater raskt med relativt små midler. Å være en del av Rusta samtidig gir oss mulighet til å samhandle med morselskapets etablerte logistikkløsninger og raskt komme opp i store volumer, sier Per Wennerström, CEO for Homeshop Ventures.

E-handelsstrategien ligger fast

Ifølge administrerende direktør Göran Westerberg endrer investeringen i netthandel med tepper og fiskeutstyr ikke Rustas grunnleggende strategi for e-handel.

– Rusta er et fysisk konsept der lave priser er vårt viktigste kundelov. Så lenge vi ser at den fysiske kanalen er best for å kunne gi den laveste prisen til kunden, vil dette være vår hovedkanal. For spesialiserte selskaper som Ciqola Carpets og Happy Angler, tror vi at det er større fordeler med å investere i salg på nettet, blant annet kan vi tilby et betydelig bredere utvalg som når høyere i prisstigen til en delvis ny og bredere målgruppe, sier Göran Westerberg.

Om selskapene

  • Homeshop Venture er Rustas heleide og uavhengige holdingselskap for e-handel, som ledes av adm.dir. Per Wennerström, tidligere forretningsområdesansvarlig hos Rusta AB..
  • Happy Angler er en fiskespesialist online med global rekkevidde.
  • Ciqola Carpets er en mattespesialist på nett med et kuratert utvalg av kvalitetsmatter.
  • Rusta er en av Sveriges største varehuskjeder i hjem- og fritidssegmentet. I løpet av regnskapsåret 2018/2019 hadde Rusta et salg på 6,9 milliarder kroner – en økning på 35 %. Kjeden har for tiden 150 varehus i fire land med stadig økende omsetning. I løpet av regnskapsåret 2019/2020 tar Rusta-kjeden sikte på å etablere 20 nye varehus på tvers av selskapets fire markeder.
Powered by Labrador CMS