Illustrasjonsfoto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Julehandler dagligvarer for 25 milliarder

I desember vil vi handle mat, drikke og andre dagligvarer for nesten 25 milliarder kroner. Desember er matmåneden og vi unner oss mange store måltider og godsaker i julen.

Publisert

– Ifølge våre prognoser kommer hver nordmann til å handle matvarer for i snitt 4700 kroner i desember. Det er 20 prosent høyere enn ellers i året. Mat er utrolig viktig i julehøytiden og på julaften følger vi stort sett tradisjonene, forteller Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Stadig bedre utvalg

Til tross for priskrig på mange populære julevarer, er det mange som betaler litt mer for ekstra kvalitet. Dagligvarekjedene melder om et tosifret antall valgmuligheter av ribbe og at etterspørselen er større enn tilbudet på økologisk ribbe.

Det er også lenge siden forbrukerne bare kunne velge mellom røkt og urøkt pinnekjøtt. Bevisste kunder kan finne julemat laget etter samme tradisjon og oppskrift som de er vant til fra sin hjembygd, som for eksempel tørrmodnet ribbe eller eldhusrøykt pinnekjøtt.

Vegetarprodukter og ferdigmat øker

Det er stadig flere som velger vegetarmat på julaften og ifølge Matprat var det i fjor to prosent som valgte dette. Etterspørselen etter vegetarprodukter øker, også i julen.

Som en enkel løsning på tidsklemma melder dagligvarekjedene om at stadig flere tyr til mer ferdigmat i førjulsstria.

– Det er også en trend med mer frukt og grønt som del av julematen og desember er høysesong for klementiner, sier Størksen.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS