Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Amerikanerne vil netthandle til jul for over 100 milliarder dollar

Rekordstor julehandel, flere men rimeligere gaver og historisk omsetning på Cyber Monday. Dette er noen av spådommene i årets Adobe-rapport om julehandelen i USA.

Publisert

De hektiske førjulsukene nærmer seg på ny – og trenden med økende julehandel på nettet fortsetter. I følge analysene i Adobes nye Holiday Shopping Prediction Report vil netthandelen i USA øke med hele 13,8 prosent til over 100 milliarder dollar denne julen.

Flere, men rimeligere gaver

Amerikanerne kan likevel ikke glede seg til dyrere gaver. Det ventes å ligge flere – men rimeligere, gaver under treet i år, skriver Adobe i en pressemelding.

– Våre analyser viser at amerikanerne i år vil bruke mer penger totalt sett, men på en litt annen måte. Tallene indikerer at forbrukerne vil kjøpe rimeligere – men også flere varer, så den samlede aktiviteten i mange nettbutikker vil øke, sier Jes Schyum, nordisk kommunikasjonssjef for Adobe, i meldingen.

Historisk handledag i vente

Omsetningen på Black Friday har fått mye oppmerksomhet de siste årene. I år forventer imidlertid Adobe at Cyber Monday blir historiens største netthandelsdag i USA, med en omsetning på svimlende 6,6 milliarder dollar. Dette tilsvarer en vekst på 16,5 prosent fra samme dag i fjor.

Myke pakker, leketøy og elektronikk

Mye tyder på at klær, leker og elektronikk står høyt på ønskelisten i år igjen. I fjor økte salget av disse varegruppene med henholdsvis 39, 20 og 11 prosent fra året før, mens smykkesalget hadde en nedgang på 3 prosent. Disse tendensene forventes å fortsette i år.

Sosiale medier spiller også en viktig rolle. Over halvparten (56 prosent) av amerikanerne som benytter seg av sosiale medier sier de benytter seg av disse kanalene for å få inspirasjon og tips til julegaver.

Her kan du bla gjennom Adobes rapport:

(Pressemelding)

Adobes 2017 Holiday Shopping Prediction Report benytter av bl.a. Adobe Sensei, et sett med tjenester bestående av bl.a. kunstig intelligens og maskinlæring, og Adobe Analytics til å analysere anonymiserte data fra en trillion besøk på til over 4500 nettsteder i USA.

Les hele rapporten og bloggen 5 Online Shopping Predictions For The 2017 Holiday Season

Powered by Labrador CMS