Mens store deler av retail blør i koronatiden, ansetter Walmart hundretusenvis.

Walmart skulle ansette 150.000 etter salgsboom, øker til 200.000

Retailgiganten Walmart opplever kraftig vekst i USA og ansetter 5.000 nye hver dag. De erkjenner at de har et ansvar i koronatiden der millioner av amerikanere er blitt oppsagt eller permittert.

Publisert

Mens store deler av retail har blødd under pandemien, ansetter aktører som Amazon og Walmart nye medarbeidere i hopetall.

Donna Morris er EVP og Chief People Officer i Walmart.

Walmart kunngjorde nylig at de ville ansette 150.000 nye innen utgangen av mai som et bidrag i koronakrisen. Nå øker de tallet til 200.000. Walmart tilbyr jobb til en del av de millionene som er blitt oppsagt eller permittert i USA.

Donna Morris, EVP og Chief People Officer i Walmart, uttaler at de har hatt over én million søkere til de nye jobbene og har ansatt i gjennomsnitt 5.000 personer per dag.

– Det gleder oss at vi nådde målet på mindre enn én måned, og ligger nå seks uker foran planen. Men vi kan gjøre mer. Vi kunngjør nå at vi forplikter oss til å hente inn ytterligere 50.000 ansatte til kjedens butikker.

Walmart opplever fortsatt sterk etterspørsel i butikkene sine.

– Samtidig ønsker vil å gi våre fast ansatte medarbeidere fleksibilitet til å ta fri og være hjemme hvis de føler seg mer komfortable med det, sier Morris.

Til sine distribusjonssentrene henter Walmart inn ekstra vareplukkere.

I ansettelsen av de første 150.000 nye medarbeiderne har Walmart jobbet med mer enn 70 selskaper som har permittert ansatte, blant annet i serverings- og overnattingsnæringen, og andre retailere.

85 prosent av de nyansatte går inn i midlertidige stillinger eller deltidsstillinger.

Walmart forventer at noen vil bli fast ansatt, fremgår det av pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS