Senter- og driftsleder Malin Virginia Tinjaca: – Vi er et lite senter i en liten by, så vi har god kontroll i form av kundetellere og overvåkning.
Senter- og driftsleder Malin Virginia Tinjaca: – Vi er et lite senter i en liten by, så vi har god kontroll i form av kundetellere og overvåkning.

Ulik oppfølging av forsterkede smitteverntiltak

Kjøpesentrene forholder seg litt forskjellig til de nye, forsterkede smitteverntiltakene. Det anbefales at alle kjøpesentre bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt å ha adgangskontroll.

Av Odd Henrik Vanebo

Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallsbegrensninger og adgangskontroll.

Formålet er å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte.

– Formålet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vi må nå vente med å gjenoppta sosialt liv til det har gått 14 dager, i det som blir en sosial nyttårspause for alle, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tiltakene vil foreløpig vare i 14 dager, for å få en bedre oversikt over situasjonen.

Holder seg til sentrale retningslinjer

– Vi forholder oss til sentrale retningslinjer fra Olav Thon-gruppen og selvfølgelig de nasjonale retningslinjene og anbefalingene. Vi har også god dialog med bl.a. kommuneoverlegen i Brønnøy, opplyser senter- og driftsleder Malin Virginia Tinjaca ved Amfi Havnesenteret i Brønnøysund til Retailmagasinet.

Amfi Havnesenteret forholder seg til sentrale retningslinjer fra Olav Thon-gruppen.
Amfi Havnesenteret forholder seg til sentrale retningslinjer fra Olav Thon-gruppen.

– Når det gjelder antallsbegrensninger, så har alle våre leietakere et maks antall i sine lokaler og de følger opp dette godt.

– Vi er et lite senter i en liten by, så vi har god kontroll i form av kundetellere og overvåkning på hvor mange kunder som er innom oss, fremholder Malin Virginia Tinjaca overfor Retailmagasinet.

Ulik oppfølging

Som følge av smittesituasjonen vil Torgkvartalet ha reduserte åpningstider frem til 16. januar, opplyser Geir Veie, senterleder ved Torgkvartalet Senteret, til Stjørdals-Nytt.

Det er foreløpig ikke planer om nye koronatiltak på Stortorvet Senter i Kongsberg, opplyser senterleder Truls Klippen til Laagendalsposten.

Alti Mandal trapper opp med ytterligere ansatte de neste to ukene. Dette for å forhindre smittefaren blant tusenvis av daglige kunder. Det opplyser eiendomssjef på Alti, Rune Juliussen til Lindesnes. Han forteller om «gode opparbeidede kontrollrutiner på kjøpesenteret i Mandal».

Powered by Labrador CMS