– Det var på høy tid. Dette er en kjempelettelse for alle, sier senterleder Gro Collett hos Ski Storsenter.
– Det var på høy tid. Dette er en kjempelettelse for alle, sier senterleder Gro Collett hos Ski Storsenter.

Butikker og kjøpesentre i Oslo kan åpne i morgen – en kjempelettelse

Butikker og kjøpesentre i hovedstaden kan åpne fra og med i morgen torsdag. Men det vil skje med strenge regler for smittevern.

Publisert

Det opplyst byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse i dag.

– Gjenåpning krever stor tålmodighet, selv når vi ser alle de negative konsekvensene stengingen fører med seg, fremholdt han på pressekonferansen.

Fortsatt strenge smittevernsbegrensninger

Byrådets beslutning innebærer en begynnelse på trinn to i gjenåpningsplanen som ble lagt frem forrige uke. Det vil gjelde strenge smittevernsbegrensninger når kjøpesentre og butikker åpner igjen, blant annet antallsbegrensinger og avstand mellom kunder. Serveringssteder vil fortsatt bare kunne tilby take-away, fremgår det av pressemeldingen fra Oslo kommune.

En kjempelettelse

Senterleder Gro Collett hos Ski Storsenter kommenterer overfor VG:

– Det var på høy tid. Dette er en kjempelettelse for alle. Vi fikk vite det på fredag, og mange har brukt helgen på å gjøre klar butikkene.

Ikke et sekund for tidlig

– Det er ikke et sekund for tidlig, sier Thomas Heyerdahl ved Heyerdahl Gullsmed på kjøpesenteret Paleet i Karl Johans gate i Oslo, til Dagens Næringsliv.

Heyerdahl driver to butikker, som begge har måttet holde stengt helt siden 23. januar. Heyerdahl anslår at han har hatt et samlet tap på rundt én million i måneden i perioden - totalt rundt fire millioner kroner.

Powered by Labrador CMS