Smil bak maskene: Camilla Karlsbøck (Sunkost), Rune Enge (COOR Eiendomsdrift), Sara Bedzeti (Bjørklund) og Pauline Johansen (senterleder Manglerud og Oppsal).

Bare smil å se bak maskene på Manglerud og Oppsal

– Øynene smilte! Det ble en gledens dag å se alle butikkene åpne igjen på Manglerud og Oppsal Senter, jubler senterleder Pauline Johansen.

Publisert

– De ansatte i butikkene var kjempeglade for å være på jobb igjen og møte kunder, konstaterte jeg da jeg dro rundt for å ta i øyesyn hvordan gjenåpningen gikk, sier senterlederen begeistret.

God spredning av besøk

– Rush som gjorde det problematisk å overholde smittevernet med avstand?

– Nei, det var litt stille tidligst på morgenen, men så økte det på og ble en jevn strøm gjennom dagen. Kundene hadde åpenbart tatt til seg og respekterte budskapet om å spre besøket gjennom hele åpningstiden, svarer Johansen.

Gjenåpningen var godt forberedt selv om butikkledelse og -medarbeidere hadde fått bare én dag for å butikken gjenåpningen neste dag. De fikk en hektisk onsdag, delvis til langt på natt.

Men alle åpnet butikkene sine, selv om ikke alt var 100 prosent klart, noe kundene hadde forståelse for.

– Kravet til smittevern ble oppfylt i et godt samspill mellom butikker og senter. På Manglerud stilte vi med verter som tok imot kundene med utdeling av masker og spraying av Antibac, opplyser senterlederen.

Økning i besøkstall

– Som også resulterte i godt salg?

– Det kan jeg ennå ikke svare konkret på; vi har ennå ikke fått noen tall fra butikkene – naturlig nok, men vi hadde i alle fall en økning i besøkstall på over 20 prosent, som tilsvarer en god fredag utenom koronatid.

Noe negativt ødelegger riktignok litt av den gode stemningen, fremholder senterlederlederen:

– Da sikter jeg til serveringsstedene som enn så lenge bare får levere take-away. Jeg håper at de også snart får åpne for normal servering når avstandskrav og de andre smittevernreglene overholdes.

Bedre strengt enn stengt

Pauline Johansen fremholder at Virkes ledemotto ‘Bedre strengt enn stengt’ har vært retningsgivende:

– Virke og Norsk Eiendom har vært gode støttespillere under hele koronaen så langt. Da sikter jeg både til hovedorganisasjonens påvirkning av og samarbeid med myndighetene. Virke har fått frem alvoret for oss alle aktører i retail.

Powered by Labrador CMS