Energiselskapet har utviklet et håndtak som lar kunder åpne dører uten å måtte bruke håndflata eller fingrene.

Nyhet: Hands-free dørhåndtak for retail

Fortum tester fra i dag et handsfree dørhåndtak som enkelt skrus utenpå eksisterende håndtak. Kunder kan åpne dører og skap i butikker og på offentlige steder med underarmen, uten å måtte bruke håndflata eller fingrene.

Publisert

Offentlige steder er hot spots for spredning av smittsomme sykdommer, og god håndhygiene er en nøkkelfaktor i å motvirke infeksjoner.

Ved å åpne dører med underarmen, reduseres faren for å komme i kontakt med virus.

Det finske energikonsernet Fortum har utviklet dørhåndtaket Vipu ("the handle with care") som er laget av resirkulert forbruksplast (Circo) fra finske husholdninger. Resirkulert plast får på denne måten nytt liv gjennom å beskytte mennesker.

Fortum samarbeider i testingen med den største retailkjeden i Finland, S-group, for å høste erfaringer. Testingen starter i Helsinki i dag.

Brand manager Jussi Mälkiä i Fortum uttaler:

– Som et bidrag til bekjempelsen av COVID-19 må våre berøringer i bygninger være handsfree. Gjennom innovasjoner kan vi forhindre spredningen av viruset og gi folk muligheten til å gjøre sine daglige rutiner tryggere. Vi tester nå 3D-printede håndtak i reelle omgivelser i noen uker. Hvis alt går som planlagt, vil vi øke produksjonen.

Fortum har 8.000 ansatte og virksomhet i de nordiske landene, Baltikum, Russland, Polen og India.

Vipu skrus enkelt utenpå eksisterende håndtak.
Powered by Labrador CMS