Senterleder Laila Myrvang på Jekta i Tromsø mener at touchfri wayfinding er genialt i disse tider. De var første senter med løsningen i Norge.
Senterleder Laila Myrvang på Jekta i Tromsø mener at touchfri wayfinding er genialt i disse tider. De var første senter med løsningen i Norge.

Først ute med touchfri 3D wayfinding

I mars stengte Norge ned, også kjøpesentrene. Blant annet skrudde de av wayfinding-skjermene sine grunnet smittevern. Easy Touch & Led snudde seg raskt rundt og utviklet touchfri 3D wayfinding.

Publisert

Alle de tolv sentrene i Norge som har skjermer fra Easy Touch & Led har nå fått opp touch fri-løsningen. Muligheten for touchfri bruk vises på skjermen på kjøpesenteret. QR-koden ligger på skjermspareren, eller oppe til høyre på skjermen (Map On Your Phone) hvis noen har trykket på skjermen og den er aktiv.

Slik ser løsningen ut på kundens skjerm.
Slik ser løsningen ut på kundens skjerm.

Viruset var trigger

Daglig leder Stian Sæther-Larsen i Easy Touch & Led bekrefter at løsningen ene og alene ble utviklet grunnet tiden vi er inne i med Covid-19. Men det er grunn til å tro av vi varig vil være opptatt av smittevern framover, herunder å være mer forsiktig med å ta på flater som andre har tatt på. Kunder vil unngå å måtte ta på en skjerm som kan utsette en for smitterisiko.

Sæther-Larsen tror at vi vil ta med oss alt vi har blitt opplært i når det gjelder hygiene, å holde avstand og vask av hendene med sprit.

Ikke ønskelig med flere apper

Kjøpesentrene har som regel sine egne apper, men wayfinding brukes ikke av kunder som er godt kjent på senteret.

– Wayfinding er til for kunder som ikke har vært noe særlig på senteret før. Disse er ikke interessert i å laste ned senterets app, påpeker Easy Touch-sjefen.

QR-koder er blitt modent

Å skanne QR-kode begynner folk flest å venne seg til. Inntil for et par år siden måtte man ha egen app for å lese QR, men slik er det ikke lenger. Nå holder det å holde kameraet over QR-koden, så kommer det opp et varsel og link til en nettside. I dette tilfellet åpnes 3D-kartet til senteret opp, etter bare noen sekunders nedlastning.

Satser på kun to felter

Drøbak-baserte Easy Touch & Led jobber – som firmanavnet antyder – på to områder: LED-skjermer i alle formater og touchbaserte wayfinding-løsninger.

– Det finnes mange typer skjermløsninger på markedet, men vi konsentrerer oss om å være spesialister på disse to områdene, sier Stian Sæther-Larsen.

– Helt genialt

Jekta i Tromsø var første kjøpesenter i Norge som tok i bruk 3D wayfinding-løsningen.

– Det er helt genialt, sier senterleder Laila Myrvang til Retailmagasinet.

Jekta er et stort senter, hele 65.000 m2, så wayfinding er det behov for.

Kundene kan velge om de vil klikke på touchskjermen som før, eller om de vil skanne QR-koden med kameraet på mobilen for å få kartet inn på sin mobilskjerm.

Senterlederen forteller at det varierer hvilken løsning de besøkende velger. Hun tror at en eventuell oppblomstring av covid-19 igjen vil øke andelen som henter opp kartet til mobilen.

Jekta har åtte skjermer, alle levert at Easy Touch & Led.

Powered by Labrador CMS