Koronaviruset tok knekken på Ricco Vero.
Koronaviruset tok knekken på Ricco Vero.

Ricco Vero konkurs

Ricco Vero AS er konkurs. Etter Norge innførte strenge begrensninger på grunn av corona-viruset stoppet salget helt opp. Bedriften har tapt rundt 10 millioner kroner de siste ukene.

Publisert

Dette ble for mye for det tradisjonsrike tekstilfirmaet fra Olden.

Finn Einar Kvamme etter at Ricco Vero ble kåret til årets leverandør i 2017.
Finn Einar Kvamme etter at Ricco Vero ble kåret til årets leverandør i 2017.

– Det skyldes hovedsakelig koronaen. 12. mars stengte Norge ned, og siden det har vi ikke solgt noe, sier hovedeier Finn Einar Kvamme i en kommentar til Dagens Næringsliv, som omtalte konkursen først.

Ricco Vero har røtter tilbake til 1936, da Kvammes bestefar startet skreddervirksomhet i Olden. Finn Einar Kvamme har drevet Ricco Vero AS siden 1986. Først med Riccovero herreklær, siden med både dame- og herreklær. Selskapet har de siste årene hatt en engrosomsetning på mellom 70 og 80 millioner kroner, og 11 egne butikker. Mens andre norske tekstilbedrifter har satset på eksport, har Kvamme hele tiden konsentrert seg om det norske markedet.

Konkursen skyldes ifølge Kvamme både det store inntektstapet de siste ukene og store kostnader på varer som allerede er innkjøpt.

Han har ifølge DN ingen konkrete planer om å rekonstruere driften og varemerket for øyeblikket, men er innstilt på å gjøre et forsøk for å beholde dyktige ansatte og den kompetansen som er bygd opp de siste 30 årene.

Ricco Vero er den andre norske tekstilleverandøren som må gi opp etter at corona-pandemien slo til. I forrige uke måtte Norway Fashion Group, som står bak Haust Collection, og deres retailselskap Shopnor, melde oppbud. Og det er en økende strøm av konkursmeldinger fra tekstilbutikker over hele landet.

Powered by Labrador CMS