Svein Are Olsen, styreleder Coop Høylandet og Lisbeth Bull Husby, styreleder Coop Midt-Norge.
Svein Are Olsen, styreleder Coop Høylandet og Lisbeth Bull Husby, styreleder Coop Midt-Norge.

To nye fusjoner i Coop Midt-Norge

Coop er største aktør i dagligvare i Trøndelag. De vokser nå videre ved at ytterligere to samvirkelag slår seg sammen med Coop Midt-Norge.

Publisert

Coop Midt-Norge har fusjonert inn 12 samvirkelag de siste årene, og har mer enn doblet omsetningen siden 2015. Tirsdag vedtok årsmøtene i Coop Høylandet og Coop Skaun å fusjonere med Coop Midt-Norge. Tilsvarende vedtak ble gjort av årsmøtet i Coop Midt-Norge onsdag 15. desember.

– Gjennom fusjonen blir vi enda sterkere, og det i en region der Coop allerede har svært høy markedsandel. Prosessen mellom oss og Coop Midt-Norge har vært meget god, og årsmøtet mener at dette er en fremtidsrettet beslutning til fordel for både medlemmer, ansatte og lokalsamfunnet, sier Svein Are Olsen, styreleder i Coop Høylandet.

Torbjørn Skei
Torbjørn Skei

Fusjonene gjennomføres 1. mars til neste år. Da vil Coop Midt-Norge ha 141 butikker i 28 kommuner i Trøndelag og Nordland, fra Røros i sørøst til Rana i nord.

– Formålet med de to fusjonene er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

De siste fire årene har Coop Høylandet, Coop Skaun, Coop Helgeland, Coop Kolvereid, Coop Frosta, Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik sluttet seg til handelsbedriften med hovedkontor på Lade i Trondheim.

Powered by Labrador CMS