Carina Hansen er sponsoransvarlig i Coop Norge.

Coops kunder bidrar med store beløp til Ukraina

En ny donasjonsknapp har dukket opp på skjermen i kassene i Coops butikker. Gjennom denne knappen og Vipps har kundene allerede bidratt med nærmere 1,5 millioner kroner til Røde Kors sitt nødhjelpsarbeid i Ukraina.

For å gjøre det enkelt for kunder å støtte nødhjelpsarbeidet i Ukraina, har Coop lansert en ny donasjonsknapp i alle kasseskjermer i sine butikker. Her kan kundene donere et valgfritt beløp. I tillegg er det lagt til rette for å bidra gjennom Vipps.

- Omtanke og det å gi tilbake til samfunnet, er en viktig del av Coops verdigrunnlag. Våre kunder er opptatt av å vise sin solidaritet med de som er rammet av krigen i Ukraina. Dette ville vi legge til rette for gjennom en enkel løsning i butikk og det har allerede medført donasjon av store beløp, sier Carina Hansen, sponsoransvarlig i Coop Norge.

Siden muligheten ble lansert i forrige uke, har Coops kunder på landsbasis bidratt med nærmere 1,5 millioner kroner fordelt på donasjonsknappen og gjennom Vipps. Pengene går uavkortet til Røde Kors sitt arbeid.

- Det er utrolig flott å se det store engasjementet og giverviljen blant våre kunder. Coop har i tillegg valgt å støtte Røde Kors sin innsats med ytterligere ti millioner kroner. Sammen med våre kunder, som også er våre eiere, ønsker vi å være en bidragsyter til Røde Kors sin livsviktige innsats i området, sier Hansen.

- Vi er veldig takknemlige for det generøse bidraget fra Coop på hele 10 millioner kroner til Røde Kors’ nødhjelpsarbeid for de rammede av krigen i Ukraina. Vi og alle våre søsterforeninger i regionen setter enormt stor pris på støtten, og at Coop raskt tok initiativ til å engasjere og tilrettelegge for givergleden blant kundene både fysisk i butikk og digitalt, sier Cecilie Thuv, markedsdirektør i Røde Kors.

Langt samarbeid med Røde Kors

Røde Kors er verdens største humanitære bevegelse, med unik tilgang og tillit i kriseområder. Coop har hatt et langt og godt samarbeid med Røde Kors gjennom for eksempel Coop-dugnaden, hvor de hjelper Coop med å nå ut til barna i Norge som trenger det mest.

Røde Kors har hjulpet menneskene som har vært rammet av konflikten i Ukraina i mange år. Organisasjonen melder at nødhjelpsarbeidet har startet opp der det er mulig å gi helsehjelp, rent vann og dele ut mat. Samtidig er beredskapen i Norge styrket, og over hele landet forbereder Røde Kors seg nå på å bistå myndighetene og hjelpe flyktningene som ankommer og blir sendt videre til lokale mottak.

- De humanitære behovene vil øke og være betydelige og omfattende. Røde Kors forbereder seg nå på en kraftig opptrapping av innsatsen. Som hovedpartner legger vi til rette for at våre kunder kan støtte dette arbeidet, avslutter Hansen.

Powered by Labrador CMS