Det ble solgt varer for ca. fem milliardar kroner fra hyllene i Coop Nordvest i fjor. Overskuddet før skatt ble på 45 millioner kroner. Ill. foto
Det ble solgt varer for ca. fem milliardar kroner fra hyllene i Coop Nordvest i fjor. Overskuddet før skatt ble på 45 millioner kroner. Ill. foto

Coop Nordvest tredoblet resultatet – byggvarekjedene avgjørende

Coop Nordvest tredoblet resultatet i fjor med drahjelp fra byggevarekjedene. En vekst på 2,8 prosent ga en omsetning på 5,25 milliarder kroner.

Publisert

Det skriver Coop i en pressemelding: – Byggevarekjedene i selskapet hadde et svært bra år i fjor, med en samla vekst på 9,1 prosent, som både er godt over tidligere år, og godt over den veksten en regner med markedet har, sier administrerende direktør Arild Sørlien.

Arild Sørlien er adm. dir. i Coop Nordvest
Arild Sørlien er adm. dir. i Coop Nordvest

Ser man på resultatet for hele konsernet Coop Nordvest, som også inkluderer alle eiendomsselskapene, ble resultatet før skatt 60 millioner kroner, mot 39 millioner kroner året før.

Egenkapitalen i konsernet var på 856 mill. millioner kroner, noe som utgjør 29,1 prosent av totalkapitalen.

Fornøyd

2019 er altså en tredobling av overskuddet i morselskapet fra året før.

– For å være vårt første hele driftsår, må vi si oss fornøyde med resultatet. Vi er blitt et stort selskap der mange brikker skulle finne sin plass i 2019, kommenterer Sørlien.

I fjor kunne de også utbetale over 83 millioner kroner i kjøpeutbytte og bonuser til eierne. Han peker på at det har vært god kostnadskontroll i selskapet.

– Grunnlaget for enda større vekst er på plass, når vi nå er etablert og kan rette fokus enda mer på drift framover. Totalt sett må vi si oss godt fornøyde med 2019, slår Sørlien fast.

Han noterer også med stor glede at de har fått 6.800 nye medeiere gjennom året, der nesten halvparten var under 30 år.

Det betyr at Coop Nordvest, som strekker seg fra Sogn i sør til Trøndelag i nord, nå har 153.000 medlemmer.

2020 blir spesielt

2020 med den altoverskyggende og pågående koronakrisen, gjør framtiden uviss. I første omgang er ikke dagligvarebransjen de som har det verst når det gjelder omsetning. Så får tiden vise hvordan året blir.

Slik oppsummerer Coop-direktøren situasjonen, etter den andre koronauken:

– For de fleste dagligvarebutikkene våre går det ganske bra, flere butikker har også vekst. De som har utfordringer er butikker som ligger i kjøpesenter. Det samme gjelder faghandel. På spesialvarer som klær og gullsmed er det full stopp, slik det også er for kafeene våre.

Hverdagshelter

Dette betyr at Coop NV har måtte permittere noen titalls av sine ca. 2.200 ansatte, én hadde også 60 i karantene tidlig sist uke. Men stort sett går livet sin gang i butikkene.

– Vi kan bare takke alle våre ansatte for den kjempeinnsatsen de gjør i disse krisetider. De butikkansatte utøver en samfunnskritisk funksjon i en utsatt posisjon, de er hverdagshelter og vel fortjent den hyllesten de har fått i det siste. Så får vi bare se hvordan det utvikler seg og håpe at det ikke tar altfor lang tid før situasjonen normaliserer seg, avslutter Sørlien.

Powered by Labrador CMS