Andre Sørensen
Med fortid i Elkjøp og XXL går André Sørensen tilbake til retail, hjemme i Trøndelag.

Tilbake til retail – blir toppsjef i Coop Oppdal

André Sørensen har lang fartstid i Elkjøp og grep sjansen da en attraktiv stilling i retail dukket opp hjemme i Trøndelag.

Publisert

Styret i Coop Oppdal har ansatt André Sørensen som ny administrerende direktør. Han etterfølger Morten Erik Stulen som blir pensjonist ved årsskiftet etter 23 år som bedriftens øverste leder.

Sørensen er 46 år og har stort sett jobbet innenfor retail i hele sitt voksne liv. Han kommer nå fra stillingen som Senior Executive i Salvesen og Thams.

I tillegg til dagligvare og bygg, eier Coop Oppdal også et spekter av faghandel som blant annet inkluderer tre Domus-sentre på Oppdal, Støren og Tynset som dekker kategorier som sport (Sport1), elektronikk (Power) og klesbutikker.

André Sørensen er hytteoppdaling og kommer til å ha sitt hovedarbeidssted på Oppdal.
André Sørensen er hytteoppdaling og kommer til å ha sitt hovedarbeidssted på Oppdal.

Totalt er det 450 medarbeiderne, fordelt på et førtitalls butikker med flere Coop-konsepter i åtte kommuner.

– Det gjør oppgaven ekstra spennende, sier André Sørensen til Retailmagasinet.

Gikk gradene i Elkjøp – så XXL-sjef

Han begynte sin karriere i Elkjøp. Her gikk han gradene fra selger til Head of retail Operations og medlem av ledergruppen i løpet av sine 22 år i bedriften. I denne perioden ble han blant annet kåret til "Årets ansatt" av samtlige 40.000 ansatte i Elkjøp/ DSGI.

I 2012 var han på E24 sin liste over de 100 største ledertalentene i landet under 35 år. Fra Elkjøp ble han i 2019 så hentet til XXL, hvor han var adm. direktør frem til 2021.

Er og forblir trønder

–Du ville altså tilbake til retail?

– Det er flere grunner til at jeg meldte interesse for stillingen. Jeg trivdes godt i S&T, men i Trøndelag dukker det opp svært sjelden slike toppstillinger i retail. Så da jeg så denne utlysningen, måtte jeg melde min interesse.

Sørensen har røttene i Trøndelag og har vært hytteeier på Oppdal.

– Slekta er fra Trondheim, og jeg er født og oppvokst på Risvollan – Norges største privateide borettslag. 

I dag bor Sørensen sammen med samboer og tre barn på Heimdal.

– Fra min barndom har jeg et langt og godt forhold til Oppdal. Som ungdom hoppet jeg ofte på toget sammen med venner til Oppdal for å stå på ski. For 10 år siden oppnådde vi hyttedrømmen vår og kjøpte oss hytta på Oppdal, avslutter André Sørensen.

Powered by Labrador CMS