Coop innfører permanent gjenbruksbonus ved bruk av handlenett. Foto: Coop
Coop innfører permanent gjenbruksbonus ved bruk av handlenett. Foto: Coop

Innfører permanent gjenbruksbonus ved bruk av handlenett

I august innførte Coop en midlertidig gjenbruksbonus ved bruk av dagligvarekjedenes nye handlenett. Tiltaket har vært en stor suksess, og gjøres nå permanent.

Publisert

– Målet med gjenbrusbonusen var å gi et alternativ til plastposen og for å motivere kundene våre til å bruke handlenettene. Det ser vi at har fungert, og ordningen har vært en stor suksess, sier Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop.

Coop-medlemmer fikk i slutten av august en kupong på et nytt, gratis handlenett laget av plast utvunnet av sukkerrør. På undersiden av handlenettet er det en strekkode som gir Coop-medlemmer gjenbruksbonus på 1 krone hver gang handlenettet brukes og scannes i kassen.

– Vi mener handlenettene er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hunder ganger og gjenvinnes som vanlig plast når det er utslitt, sier Lutnæs.

Mens salget av plastposer i Coops butikker har gått ned med sju prosent så langt i september, har salget av de nye handlenettene og bruken av gjenbruksbonusen gått til himmels.

– Hele 450 000 medlemmer har aktivert kupongen i Coop medlemsappen, og dette er den mest populære kupongen hos medlemmene våre noensinne. I tillegg kommer et normalsalg på nærmere 100 000 handlenett. Selve gjenbruksbonusen er blitt registrert 375.000 ganger på en måneds tid, sier Lutnæs.

Miljøsjefen forteller om svært positive tilbakemeldinger fra kunder som liker ordningen med gjenbruksbonus.

– Da er det ekstra gledelig å kunne fortelle at gjenbruksbonusen er blitt gjort permanent, sier Lutnæs.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS