Ill. foto fra Fakta-butikk: Siine Fiig/Coop

Danske Coop skifter belysning i 1200 butikker

Coop i Danmark bruker mer enn 100 millioner kroner på å skifte ut belysningen i alle sine butikker. Det vil redusere energiforbruket markant og bedre kundeopplevelsen.

Publisert

I en pressemelding skriver Coop at det snart blir mulig å se Coops butikker i kjedene Superbrugsen, Kvickly og de andre i et helt nytt lys.

Dagligvarekonsernet har nemlig besluttet å skifte ut 500.000 pærer og lysstoffrør med LED-belysning. Prosjektet innebærer et tresifret millionbeløp og skal redusere energiforbruket med 20 prosent i 2020 sammenlignet med 2014.

– Kontraktens omfang estimeres til å kunne runde 100 millioner. kroner. Kanskje er dette den største enkeltstående LED-kontrakt i Danmark – og kanskje hele Norden. Det vet vi ikke reelt, sier Peter Kjærgaard Svendsen, energisjef i Coop.

– Vi er enormt stolte av løsningen som vi nå ruller ut i våre butikker. Med de valgte løsningene kommer vi ikke bare til å generere en enorm energibesparelse. I tillegg vil vi løfte kundeopplevelsen i butikkene, legger han til.

Prosjektet blir gjennomført med Nordic Business Light som leverandør og omfatter butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma samt selvstendige 'Brugsforeninger' som ønsker å delta.

Powered by Labrador CMS