Byggestart for den nye destinasjonen i Selbu blir i april.

Ny handelsdestinasjon: Extra og Europris etablerer seg i Selbu

Neadalen med kommunene Selbu og Tydal har over 3.000 hytter og fritidsboliger. Nå kan både turister og fastboende glede seg en ny handelsdestinasjon sentralt beliggende ved fylkesvei 705. Før jul til neste år åpner Extra og Europris dørene til et helt nytt handelsbygg.

Publisert

Coop Midt-Norge har i mange år drevet en Prix i Selbu, men kundene har lenge ønsket seg en Extra-butikk. Extra er landets raskest voksende dagligvarekjede. Nå går ønskene i oppfyllelse.

-Dette betyr både lavere priser og et langt større dagligvareutvalg enn i dag. Selve butikkarealet vil også bli større. Vi går inn som leietaker i det nye bygget ved fylkesvei 705, som har en flott og sentral beliggenhet med enkel adkomst og svært god parkering, sier Torbjørn Skei, adm. dir. i Coop Midt-Norge.

Den nye Extra-butikken vil dele bygg med Europris, som med dette også tar steget inn i Selbu. Sammen vil de to butikkene bli en ny handelsdestinasjon i dalføret. Åpningen skjer trolig senhøsten 2021, men dato er ennå ikke avklart.

Tror på kraftig vekst

Prix Selbu hadde 50,2 millioner kroner i omsetning i fjor, og god utvikling hittil i år. Med overgangen til Extra tror Skei på kraftig vekst de neste årene.

- Jeg tror absolutt at skal være mulig å øke omsetningen med 25%, såpass ambisiøse må vi være. Med lavere priser, mye større utvalg og en ny og innbydende butikk ser jeg ingen grunn til at folk skal handle andre steder, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Når Extra etableres i Selbu betyr det at driften ved Prix og Coop Byggmix blir avviklet.

- Dette betyr at vi styrker satsningen vår i Selbu, og at denne fokuseres på dagligvare. Alle de ansatte ved Prix og Byggmix blir med oss videre, sier Skei.

- Vi synes det er spennende med en samlokalisering med Europris, som kommer inn med et bredt faghandelsutvalg. Jeg tror kundene vil oppleve at de to butikkene kommer til å utfylle hverandre på en god måte, og at dette blir et fantastisk sted å handle både for fastboende og hyttefolk, sier Skei.

Byggestart i april

Handelsbygg eier tomten og skal sette opp bygget.

- Området er ferdig regulert og klart for søknad om rammetillatelse. Vi satser på oppstart med grunnarbeid i april, og at bygget står klart for Europris og Extra i oktober/november 2021, sier Tore Arntzen, daglig leder i Handelsbygg.

Han mener at etableringen vil gi innbyggerne og hyttefolket i Selbu og Tydal et vesentlig bedre handelstilbud enn i dag.

- Dette vil være med å bremse handelslekkasjen til Stjørdal og Trondheimsregionen, sier Arntzen.

Den samlede investeringen utgjør ca. 50 millioner kroner. Arntzen sier de har som ambisjon at mesteparten av arbeidet vil utføres av lokale og regionale entreprenører.

- Prosjektet vil sysselsette mange ansatte i byggeperioden. Vår ambisjon er å handle opp mot 75% lokalt og regionalt, og vi har allerede hatt møter og knyttet gode kontakter med flere dyktige lokale virksomheter, sier Arntzen.

Powered by Labrador CMS