Solin Sindi ved Obs Haugenstua i Oslo fyller på med Jojo Moyes sin tredje og avsluttende roman i serien om Lou Clark. (Foto: Coop)

Coop selger bøker som aldri før

Mens bokbransjen melder om kraftig nedgang i papirboksalget, kjøper Coops kunder bøker som aldri før.

Publisert

Januar 2018 åpnet Tanum bokutsalg i nesten 700 Coop-butikker over hele landet. Målet med samarbeidsavtalen var å øke tilgjengeligheten til bøker for Coops kunder og skape bedre bokavdelinger i Coops butikker.

Allerede gode resultater

– Vi har ønsket at flere skal kjøpe bøker, og ser allerede i år gode resultater av samarbeidet med Tanum. Så langt i år har vi solgt bøker for 52 millioner kroner, noe som tilsvarer en omsetningsvekst på 5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bøker er noe våre kunder, som også er våre eiere, er opptatt av. Det er gledelig at vi i samarbeid med Tanum har lykkes med å tilby kundene våre den litteraturen de ønsker seg, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Spesielt i sommer er det mange av Coops kunder som har lagt bøker i handlekurven.

– Vi har hatt 17 prosent omsetningsvekst i sommermånedene. Med det fine sommerværet som har vært i store deler av landet, er det nok mange av våre kunder som samtidig med grillmat og is har kjøpt med seg bøker for å lese på stranden eller i parken, sier Kristiansen.

Riktig kombinasjon

– Godt bokutvalg og god tilgjengelighet har vært en riktig kombinasjon for at vi lykkes så bra. Et tett og godt samarbeid med Coop har gjort det mulig å tilby kundene ulike bokkonsepter med et rikt utvalg av bøker både til barn og voksne. Flere store norske forfattere har vært med og signert bøker, noe kundene også har satt stor pris på, sier Karin Mundal, direktør i Tanum.

Treffer godt

Coop har i dag en markedsandel på bøker på ca. 2,5 prosent.

– Selv om vi fremdeles er en liten aktør i det norske bokmarkedet, treffer vi svært mange mennesker og har flere millioner kunder i butikkene våre hver eneste dag, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS